Knarrande ljud

Forum Modellspecifika forum OG900 Knarrande ljud

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2013-05-18 12:52 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26198
  manganish
  Deltagare

  Min gamle 900i 16v har fått för sig att på äldre dar börja knarra lite, inte konstigt med tanke på hur dåliga vägarna runt Västerås är. Problemet uppstod för några dagar sedan, och jag TROR det var efter att jag backat ner från en trottoar o svängt lite samtidigt (dock backat försiktigt), men skit samma hur det uppkom.

  Problemet då:

  När jag står stilla med bilen igår och svänger fullt höger så knarrar det/knakar det, jag har lokaliserat ljudet till höger fram. Detta ljud hörs även om jag bromsar in långsamt och svänger in på min parkering, knarrar även när jag svänger vänster men med lite lägre ljud. Hörs definitivt mer när jag svänger åt höger.

  När bilen är avstängd och man svänger på ratten så ”knäpper” det i ratten i vissa lägen, samt det knakande/knarrande ljudet.

  Jag skruvade bort höger framhjul för att kika lite. Om man sätter händerna på bromsskivan och ruckar den i ”svängriktningen” hör man hur det knakar någonstans. Mycket svårt att höra vart ljudet kommer ifrån! Om man håller hjulet med händerna horisontellt och rycker i hjulet fram och tillbaka så tycker jag det glappar lite. (i styrriktningen igen, bilden illustrerar sett ovanifrån)

  Att tillägga är att jag bytte höger övre spindelled för 500 mil sen max. Nedre vet jag inte när den är bytt. Jag observerade även att gummidamasken på styrleden var sönder.

  Vad tror eliten?

  EDIT: Kan ju vara så att ljudet inte kommer från själva hjulhuset utan längre in. Svårt att säga! Tycker även det knarrar lite när man gungar på bilen (från höger fram)

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng