Knepigt motorpoblem!

Forum Övrigt Off Topic Knepigt motorpoblem!

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-18 18:27.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22207

  marcus berger
  Deltagare

  Hej har en cadillac-49 med orginalmotorn i (331)
  Fick ett problem i helgen när jag var ute och åkte, bilen tvärdör ända sättet att få igång den är att ta ut ett stift köra på startmotorn då hoppar den igång direkt, sedan är det bara att stänga av motorn skruva i stiftet igen och köra vidare. Detta fick jag göra ca 8 ggr i lördags även när jag stängde av bilen och skulle starta upp den fick jag göra samma procedur låter märkligt att man måste ur med ett stift tycker inte att det finns en logik med att bilfan hoppar igång på 7 cylindrar men inte på 8 har haft bilen sedan mars månad kört ca 150-200 problemfria mil tills detta problem uppstod. Någon saabvän som har något förslag vad det kan vara? Måste även tillägga att jag kör saab 95-64:a
  Marcus Berger

  #158252

  enor
  Deltagare

  Intressant problem! För mej låter det tändsystemsrelaterat…

  Måste stiftet ur, eller räcker det att koppla loss en tändkabel en stund? I så fall skulle jag gissa på att kondensatorn är slut.

  #158253

  Martin
  Deltagare

  Kortis?
  Tar du ut samma stift varje gång eller är det egalt vilket stift du tar?

  #158255

  marcus berger
  Deltagare

  Jag har nog bara tagit ur samma stift tror jag är ej helt säker men det är möjligt, har ej testat att endast dragit ur endast tändkabeln. Alla tänddelar ser nya ut förutom kanske stiften. Ska tillägga att tändsystemet är konverterat till ett brytarlöst. Bilen har ett 6volts sytem. Har ej hunnit prova så mycket olika lösningar med bilen då vi var ute på stan och åkte på en cruising och startförsöken är ju inte allt för många att exprimentera med när man hade ett halvladdat 6voltsbatteri. Är tacksam för svaren då jag nu befinner mig i Uppsala och bilen står i Hudiksvall ska åka och hämta bilen till helgen och då är det bra att ha lite olika ideer att prova är mycket tacksam för svaren och finns det nån mer som har något förslag vad det kan vara är det jättetacksammt om ni hör av er!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng