Knepigt motorpoblem!

Forum / Övrigt / Off Topic / Knepigt motorpoblem!

Forum / Övrigt / Off Topic / Knepigt motorpoblem!

  • Författare
    Inlägg
    • maj 18, 2010 at 15:10 #22207

      Hej har en cadillac-49 med orginalmotorn i (331)
      Fick ett problem i helgen när jag var ute och åkte, bilen tvärdör ända sättet att få igång den är att ta ut ett stift köra på startmotorn då hoppar den igång direkt, sedan är det bara att stänga av motorn skruva i stiftet igen och köra vidare. Detta fick jag göra ca 8 ggr i lördags även när jag stängde av bilen och skulle starta upp den fick jag göra samma procedur låter märkligt att man måste ur med ett stift tycker inte att det finns en logik med att bilfan hoppar igång på 7 cylindrar men inte på 8 har haft bilen sedan mars månad kört ca 150-200 problemfria mil tills detta problem uppstod. Någon saabvän som har något förslag vad det kan vara? Måste även tillägga att jag kör saab 95-64:a
      Marcus Berger

        maj 18, 2010 at 15:32 #158252

        Intressant problem! För mej låter det tändsystemsrelaterat…

        Måste stiftet ur, eller räcker det att koppla loss en tändkabel en stund? I så fall skulle jag gissa på att kondensatorn är slut.

          maj 18, 2010 at 15:49 #158253

          Kortis?
          Tar du ut samma stift varje gång eller är det egalt vilket stift du tar?

            maj 18, 2010 at 18:27 #158255

            Jag har nog bara tagit ur samma stift tror jag är ej helt säker men det är möjligt, har ej testat att endast dragit ur endast tändkabeln. Alla tänddelar ser nya ut förutom kanske stiften. Ska tillägga att tändsystemet är konverterat till ett brytarlöst. Bilen har ett 6volts sytem. Har ej hunnit prova så mycket olika lösningar med bilen då vi var ute på stan och åkte på en cruising och startförsöken är ju inte allt för många att exprimentera med när man hade ett halvladdat 6voltsbatteri. Är tacksam för svaren då jag nu befinner mig i Uppsala och bilen står i Hudiksvall ska åka och hämta bilen till helgen och då är det bra att ha lite olika ideer att prova är mycket tacksam för svaren och finns det nån mer som har något förslag vad det kan vara är det jättetacksammt om ni hör av er!

          • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.