Köpråd Saab 96 V4 -71

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Köpråd Saab 96 V4 -71

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-07-11 21:34.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22486

  micke p
  Deltagare

  Hejsan, Köpråds fråga har kommit över en
  Saab 96 V4 -71
  och är sugen på att använda den som bruksbil.

  Är ingen hejare på att skruva bil och har hört att gammla veteranare skall vara relativt lätta att lära sig på.

  vad har ni erfarna för erfarenhet av bilen??

  #160233

  timo m
  Deltagare

  Hej! Grattis till köpet av en trevlig bil. Jag är verkligen inte den största SAAB expert som hänger här 😉 Vill ändå säga att den 1971:a SAAB 96 som jag köpte (och vässade på olika sätt) för några år sedan har stämt in på din beskrivning. Enkel att äga, enkel att meka med, även för den som inte har ingående kunskaper om bilar. Om det är en någorlunda schysst bil du har kommit över, gissar jag att rosten är det du får se upp med mest (bruksbil för mig = året runt). Annars gäller att inte slarva med servicen av bilen. Är det inte väldigt speciella delar du behöver, är det (fortfarande) ganska lätt att hitta reservdelar, även vissa nya.

  Inför mitt köp hade jag nytta av de omdömen, beskrivningar och köpråd som finns här på forumet och på SAAB-klubbens hemsida. Sedan jag köpte bilen måste det ha tillkommit massor. Kollat där? Kör fint, ha kul och en skön sommar!

  #160235

  rallysaaben
  Deltagare

  Om du inte kräver mer av bilen än att den bara ska fungera hyfsat problemfritt så skulle jag säga att det nog inte behöver bli så jobbigt, det beror iochförsig på vilket skick den är i NU, men om den är i bra skick med lite(?) rost så skulle jag ge rådet att fixa ev rost, underredsbehandla, och som sagt när det gäller servicen på motor och låda så är det oljebyte, oljebyte, och oljebyte igen som gäller, alltså inte fuska med oljebytena, sen finns ju hur mycket info som helst om ALLT här på forumet, testa sökfunktionen.

  #160236

  phermansson
  Deltagare
  #160237

  micke p
  Deltagare

  Tackar för bra svar 🙂 är lite små fix på den men inge jätte saker. killen som hade den innan är ganska pedantisk av sig och sjukt ordningsam.
  Ska bara sälja min 9-3 vector -05 innan ja tar hem 96:an 😀

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng