Kort slut i min 9000

Forum Övrigt Allmänt Kort slut i min 9000

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-15 11:05 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17883
  janneh
  Deltagare

  Har fått problem med en kortslutning i den kretsen som servar höger parkeringsljus fram o bak samt instrumentbelysningen. Först gick säkringen ibland, nu går den direkt. Det som jag gjort annorlunda innan felet börjad evar att jag körde med släp, så släpvagnskontakten är misstänkt. När jag tvingade i gång kretsen med tråd (bara en kort stund, förstås) funkade dock allt utom instrumentbelysningen, så den är också misstänkt. Att diagnosticera den här typen av fel på distans är förstås närmast omöjligt, vad jag undrar är därför bara om det finns något typfel i den kretsen, i stil med ”om den säkringen går så är det säkert reostaten, den är en svag punkt”? Förslag mottages tacksamt! :confused:

  #121464
  rodder76
  Deltagare

  Släpvagnskontakten kan man tro är uppfunnen av Mr Lucas – Mannen som uppfann mörkret.
  Jag skulle börja med att slakta släpvagnskontakten och se till att allt är ok i den delen.
  Sen vet jag inte hur reostaterna i 9000 är kvalitetsmässigt, men reostater har ställt till många ”elbränder” genom åren…. så den skulle jag kontrollera OM det inte löst sig efter att släpvagnskontakten är nogrannt genomgången.

  #121615
  janneh
  Deltagare

  Felet funnet, det var kortslutning i en av parkeringsglödlamporna fram. Så nu funkar elsystemet igen. Och kortslutningen kan man ju inte skylla den stackars Bottilia (min 9000, alltså) för. Lamptillverkarens namn börjar på dock på samma ord som en viss, stor biltillverkare som numera är synnerligen delaktig Saabs liv så nu börjar jag ana en konspirationsteori här… 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng