Kraftigt missljud från styrservo efter påfyllning av olja.

Forum Modellspecifika forum OG900 Kraftigt missljud från styrservo efter påfyllning av olja.

  • Detta ämne har 1 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2018-04-05 13:09 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #442377
    ekman88
    Deltagare

    Hej alla!

    För en vecka sedan köpte jag en 900i som stått avställd i garage sedan 2012. Bilen funkar överlag bra.
    En sak jag märkte var att nivån på styrservoolja var marginellt för låg. Jag var in på mekonomen och köpte den servo-oljan som säljaren där rekommenderade för min bil och fyllde på max några centiliter.

    Direkt efter jag gjort detta när jag startade bilen så verkligen vrålar servon vid rattomslag. Ett högt, klagande ljud samt att det såg ut som att det bubblade i påfyllnadsbehållaren för servoolja. Kan den lilla mängd jag fyllde på på något vis bryta ner den olja som redan är i systemet?

    Förhoppninsvis finns det någon rutinerad OG900 kännare här som orkar förklara för mig varför det jag gjorde var dumt och vad som hände i systemet.

    Bifogar en bild på servooljan jag köpte, samt en bild på bilen bara för att.
    Tack på förhand!

    Mvh Karl Ekman

    redline-1

    20180404_193505

    Bilagor:
    #442391
    ekman88
    Deltagare

    Hej, idag när jag skulle köra om Saaben och ta den andra bilen till jobbet pga. problemen så var missljudet helt borta. Mycket märkligt, men jag är försiktigt positiv till att det var tillfälligt.

    Mvh

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng