läckage vattenpump

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT läckage vattenpump

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-10-28 14:00 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13310
  Anders Lindroth
  Deltagare

  Hej

  Vet inte om jag har missat något grundläggande men jag bytte kylarvätska nu under hösten och nu läcker den från ett litet hål (ca 8mm i dia.) på undersidan av vattenpumpen. Den läcker bara när bilen kallstartas tills den har blivit varm. Är pumpen slut eller beror det på övertryck eller något liknande? Har testat att öppna kylarlocken då den läcker utan att det hjälper. Bytte pump till en annan begagnad pump förra året efter samma problem och jag funderar nu på täta igen hålet på en av pumparna och prova, men om det är någon som har något tips så är jag tacksam.

  /Anders

  #89741
  matthias r
  Deltagare

  Antar av din användarprofil att det gäller en tvåtakts-65:a. För att få fullgod funktion bör vattenpumpen renoveras. Erik Randa tel 08-6464999 säljer reparationsssatser med erfoderliga delar till denna typ.

  Sedan slipper du problem från denna i många år framöver./ Matte R

  #89742
  Anders Lindroth
  Deltagare

  Tack för svaret men ursäkta röran. Jag glömde nämligen att tillägga att det är bytt motor så det är V4 som sitter i den. Den är från -65 och har en kylare med expansionskärl.

  /Anders

  #89743
  stefan
  Deltagare

  men köp en ny pump och sätt dit, så roliga är de väl inte att demontera? Skvallerhålet som det läcker ur är till för att dränera det vatten som letar sig förbi tätningen och kommer det ut där så är nog tätningen med all säkerhet snart redo att lämna in för gott och då läcker det betydligt mer.
  Pluggar du hålet så får du vatten genom lagret med haveri som följd.

  #89744
  Anders Lindroth
  Deltagare

  Tack för hjälpen. Var nämligen osäker om hålet fyllde någon speciell funktion. Det blir en ny pump.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng