Läckande koppling

Forums Modellspecifika forum OG900 Läckande koppling

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by 2010-09-11 07:09.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #22789

    zico
    Deltagare

    Tjena!
    Har en polare som har en 900i ~1992, och pga jag äger ett par saabar är jag hans hov-reparatör 😉
    Hans koppling “läcker”, och han får pumpa för att han ska kunna koppla.
    Dock försvinner ingen bromsvätska, så jag har fått för mig att det är en dålig kolvpackning som “läcker över”, kan det göra det?
    Är det troligast att det är slavcylindern eller huvudcylindern som strular?

    /god helg!

    #162364

    Hej
    Har du kollat ledningen mellan huvudcylindern o slaven?den har en bit slang som kan bli dålig,den “jäser upp”som en bulle när man trycker på pedalen o inget tryck kommer till slaven.

    Det är inte ovanligt med rostporer i loppet o botten på huvudcylindern,det ska vara spegelblankt i loppet.
    Rostporerna är lite svåra att se, om man lyser med en ficklampa i loppet o får in rätt vinkel på lampan så brukar det synas om man har skador i loppet, på jobbet har vi en kamera för trånga utrymmen som man ser perfekt i.

    Ta loss huvudcylindern från bilen för att inspektera,om loppet ser bra ut byt packningar,åtgärda ev glapp mellan pedal o cylinder, montera tillbaka.
    Om detta inte hjälper är det bara att renovera slaven.
    MVH Micke

    Saab 9-5 kombi -07, 95 V4 -73, 95 de lux -63, mc Örnen 120cc -50

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng