Lager till växellåda

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Lager till växellåda

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-03-03 21:20 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5633
  retic
  Deltagare

  Finns här någon som känner till vilken dimension det ska vara på lagret som 4:ans kuggdrev är lagrat på i huvudaxeln? Egentligen är det ju två identiska lager. Lagret är alltså inklämt mellan 4:ans kuggdrev och huvudaxeln. Jag var in på Momentum och hade med mig ett av det gamla lagren och dessutom hade jag mätt upp både diametern på huvudaxeln där lagret är beläget och diametern på hålet i 4:ans kuggdrev. Här fick jag reda på att ett sådant här lager kallas för nålrullkrans lager. Något nytt lager fick jag varken med mig hem eller hopp om att ett sådant kunde beställas av dem , åtminstone inte just för stunden, då det rådde tvivel om dimensionen på lagret. Osäkerheten grundades på att det av mig medtagna lagret placerades på någon slags mall och att den där inte riktigt passade in på mallens millimeter dimensioner och misstankar om att det var ett lager i en tum dimension istället befarades. Dessutom så fanns misstankar också därmed om att mina mätningar gällande huvudaxel och drevet inte var korrekta då jag inriktat mig på millimeter skalan och även inte använt mig av ett digitalt skjutmått vid mätningen.

  Följande mått hade jag fått vid mätningen:
  Huvudaxel diameter där lagret ska träs på:25,0mm
  Diameter på hålet i 4:ans kuggdrev:31,0mm

  Ifall det varit frågan om en tidig växellåda hade jag haft lager då dessa lager även passar till en del andra drev i växellådan och dessutom även säljs av Saabklubben där de kallas för ”Lager 3:an/tidig 4:an”. Enligt reservdelskatalogen så har de lager jag är ute efter artikelnummer :71 94 269. Enligt Momentum så blev det betydligt svårare för dem att få tag på ett lager i tum dimension jämfört med millimeter.

  #39450
  stefan
  Deltagare

  Prova med SKF numret då som är RK253121. Det finns inte med i skf listorna på fordonslager så det kan ju rent av vara ett standardlager.

  #40369
  retic
  Deltagare

  Jag köpte lagret som Stefan föreslog och det passade alldeles utmärkt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng