Luktar bensin i kupén

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Luktar bensin i kupén

 • Detta ämne har 20 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2009-07-20 13:58 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20440
  Per
  Deltagare

  Stark lukt av bensin i kupén på min 96:a -65. Ser inget onormalt i motorrummet. Läcker en aning runt förgasaren men det har det ”alltid” gjort. Ingen lukt i bagageutrymmet. Hur går bränslelednigen? Är det någon del som är känd för att kunna läcka? Vad är troligt och var startar jag felsökningen
  ?

  #142824
  lelle f
  Deltagare

  Lyft på mattorna , bensinledningen går inne i kupen . Har varit med om att den läckt vid genomgången till motorrummet .

  #142842
  Per
  Deltagare

  River i golvet nu och det verkar definitivt vara runt anslutning till motorrummet. Hur är den beskaffad? Det är alltså inte så att ledningen går rakt igenom utan är skarvad på något sätt eller? Hur fixade du din?

  #142846
  Per
  Deltagare

  Läst i forumet och efter Kaparns ”Bränsleröret går ofta sönder under mattan framför passagerarstolen” så känns det verkligen som det är mitt problem.
  Verkar vara en serös läcka, blött på golvet och pölar på mattorna. Sitter nån filt där också som är våt som en katt. Svår att få bort. Tips mottages tacksamt på hur man lagar detta.

  #142858
  Per
  Deltagare

  Har rivit mattor och filt och visst läcker det. Jag kan bara inte förstå var? Runt ledningen på golvet mot motorrummet är det så det rinner fritt på golvet. Är det en koppling bakom väggen mot motorn?

  #142866
  anders dahl
  Deltagare

  Byt hela röret!

  #142882
  Per
  Deltagare

  Röret är alltså i sig trasigt? Inte någon skarv/koppling eller dyl? Måste ju gå att fixa temporärt på något sätt.

  #142903
  lelle f
  Deltagare

  Röret brukar kunna bli porigt så det blir massa småhål , jag skulle byta hela röret . Alternativt skarva om det ser friskt ut , har för mig att röret går fram till soppapumpen och skarvas där med en bit gummislang .

  #142904
  stefan
  Deltagare

  röret är för övrigt i en enda hel bit ända fram till pumpen, inga skarvar original alltså. Det kan rimligen inte vara så svårt att se var det läcker men nytt rör är ju att föredra.

  #142914
  Per
  Deltagare

  Det är väl mest att byte av hela röret betyder inte saab som sommarbil och därför försöker hitta en lösning. Men visst förstår jag att det borde bytas helt. Suck..

  #142917
  kaparn
  Deltagare

  Det går att byta bara en bit av röret och ersätta den tillfälligt med en slang och klämmor men det blir en bula på mattan. 😀

  #142923
  stefan
  Deltagare

  du behöver ju inte byta hela röret om det är friskt bitvis men det som brukar vara dåligt är ju det som löper i golvrännan och det kan inte vara så märkvärdigt att byta och sen skarva i med slang till de friska partierna. Den biten som går under motorn brukar väl vara rätt så indränkt med oljekladd så den biten är nog ingen fara.

  #142926
  Martin
  Deltagare

  Finns det inte en regel ”någonstans” att man inte får skarva bensinledningar i kupén?
  Inte för att jag levt efter det själv alla gånger…

  #142933
  enor
  Deltagare

  Stämmer bra, och man får definitivt inte skarva med gummislang i kupén! Däremot anses gummislangen tillräckligt tålig för att få förekomma ute i motorrummet med alla dess högspänningsdetaljer och riktigt heta ytor. Go figure.

  #142956
  jonass
  Deltagare

  Nu vet inte jag ifall det luktar jämt och det är ett läckage på tilledningen men för mig var det avgasröret som läkte och tack vare ett mycket tätt motorrum så blev bensin- eller avgaslukten vääldigt stark…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng