MEDARBETARE SÖKES!!! VIKTIGT!!

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan MEDARBETARE SÖKES!!! VIKTIGT!!

 • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2012-09-27 03:59 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6176
  Jan Karlsson
  Deltagare

  Hej.

  Nu börjar det krisa till sig riktigt med medarbetare i Reservdelsgruppen, för att Saaabklubben ska kunna försöka att hålla en hög nivå med reservdelshanteringen så krävs det fler personer som kan hjälpa till i Reservdelsgruppen.

  Arbetet är till stora delar ideelt.
  F.n är det följande personer som jobbar i gruppen:

  Åke Ohlsson Silverdalen, Hans Willebrand Ljungbyholm, dom grabbarna jobbar i huvudsak med lagret som numera ligger i Västervik.

  Thomas Ramsell, Burträsk, Jobbar med Inkommande order från Webshoppen samt per telefon Torsdagskvällar.

  Jan Karlsson., Skattkärr (mig själv) , jobbar med det mesta gällande reservdelsverksamheten.

  Vi behöver ha minst 4-medarbetare ytterligare för att det här ska hålla för klubben till följande funktioner annars är risken överhängande stor att klubben får dra ned på den här verksamheten rejält och det vore väldigt tråkigt, så känner du själv att(Tjej eller Kille går lika bra )du har tid o kunskap för att engagera dig så tveka inte att söka Följande:

  1. 2st ordermottagare.

  Innebär:
  Arbeta med ordrar i Webshop i vårt reservdelssystem Visma och svara på frågor per mail.
  Kunskap som krävs:
  Datorvana, Engelska ( vi har en del medlemmar från utlandet), någon erfarenhet ifrån försäljningssystem är bra att ha i bagaget.

  2. 1st. Lagerjobbare.

  Innebär:
  Arbeta tillsammans med Åke och Hasse på lagret i Västervik, packa om och nummersätta, fotografera NOS-delar och nya reservdelar som kommer in i lagret för att säljas, mm.mm. Datorvana och ordningsinne är bra att ha.

  3. 1-2st Administratör.

  Innebär: Vara en spindel i nätet för reservdelsgruppen, Jobba i Visma o webshopp med nyuppläggning av delar, Bokföring,Registervård mm. Den här uppgiften kräver också att det helst finns en ekonomisk utbildning, datorvana ,ordningsinne. Ev vara kassör inom reservdelsgruppen.

  4. 1. Inköpare.

  Innebär:
  Beställa delar hos våra befintliga leverantörer samt leta upp nya som kan hjälpa till med framtagning av artiklar som inte längre finns. Personen till det här bör ha ett sinne för kvalitet i priser förståss . Datorvana, engelska är ett krav då vi köper in delar ifrån utlandet också.

  Sedan några självklara saker som vi värdesätter är att personerna ska vara Lojala mot Saabklubben och att man litar på varandra så att samarbetet ska bli bästa möjliga.

  Hoppas att några känner sig redo att anta en utmaning, om du gör det, tveka inte utan ring mig.

  Vänliga Hälsningar:
  Jan Karlsson
  SSK Reservdelsgrupp
  Tel: 070-37 65 390

  #45956
  simona50
  Deltagare

  @JAKA wrote:

  Hej.

  Nu börjar det krisa till sig riktigt med medarbetare i Reservdelsgruppen,

  Jag gjorde en beställning i början av Juni. Än så länge har jag inte hört eller sett någonting. Så det skulle vara bra med några medhjälpare till. 😎

  #46219
  lennart
  Deltagare

  Hej!

  Lennart Lövenås heter jag och bor i Kumla utanför Örebro.
  Jag har varit medlem sedan 1986 (förrutom sista året då jag byggt hus mm åt familjen)
  och har ett stort intresse för Saab och dess vidare existens framförallt inom klubben.

  Jag jobbar som Säljare och har således gjort sedan mitten av 1990-talet. För mig känns det angeläget att verksamheten
  inom klubben finns kvar och även inspirerar yngre medlemmar att framledes driva detta/denna klubb framåt!
  Jag är intresserad att hjälpa till inom klubben för dess framtid. Jag har utbildning inom både fordonsmekanik, marknadsföring/försäljning, ekonomi/redovisning mm och hoppas Ni vill ha ett vidare möte/diskussion med mig.

  Med vänlig hälsning

  Lennart Lövenås
  Olstorpsgatan 14
  692 71 Kumla
  Tel: 019-581291 alt 019 -195352 arb

  #47985
  mats a
  Deltagare

  Jag ledde styrelsen under en kort period för några år sedan. Det sprack pga omvälvningar i mina personliga omständigheter. Nu följer jag styrelsens arbete på visst håll, främst pga av tidsskäl.

  Men jag ska ärligt säga att jag blir bekymrad när jag läser i Bakrutan 3-12 att man åter söker reservdelsfolk. Under min tid väckte jag tanken på en bolagisering av reservdelsdelen, fra för att kunna avlöna inlöpare, lagerfolk och administratörer. Vi tittade på volvo-klubbarnas lösning, där de ideella föreningarna gemensamt äger ett bolag som är vinstdrivande, kan avlöna folk och betalar skatt. Har man helt släppt den lösningen idag?

  Jag har inte alls läst på hur styrelsen arbetat sedan mitt frånfälle, så jag kan inte bedöma insatserna. Men problemet, nämligen hur man ska kunna få folk som arbetar åt föreningen, och kunna ersätta dessa på ett rimligt sätt ( idag kan endast reseersättning utgå) verkar stå på samma punkt som 2009.

  Saabklubbens webbhandel är för övrigt fantastisk: bekvämt, smidigt och säkert. All heder åt er som får det att fungera till alla medlemmars fromma!

  /Mats A

  #47987
  phermansson
  Deltagare

  Nejdå, vi har inte släppt det spåret alls utan det är med i diskussionerna. Vi hade tex med ett av dina underlag på senaste styrelsemötet. Men det är en stor och svår fråga som måste utredas och förankras ordentligt, ett arbete som dragit ut på tiden delvis pga av personalomsättning. Vi måste ha hjälp snabbt för att lösa det praktiska, därav annonsen. Mer folk nu skulle också avlasta styrelsen som då skulle få bättre möjligheter att komma vidare med en mer hållbar framtida lösning.

  #47990
  sture.l
  Deltagare

  @Mats A wrote:

  Men jag ska ärligt säga att jag blir bekymrad när jag läser i Bakrutan 3-12 att man åter söker reservdelsfolk. Under min tid väckte jag tanken på en bolagisering av reservdelsdelen, fra för att kunna avlöna inlöpare, lagerfolk och administratörer. Vi tittade på volvo-klubbarnas lösning, där de ideella föreningarna gemensamt äger ett bolag som är vinstdrivande, kan avlöna folk och betalar skatt. Har man helt släppt den lösningen idag?

  /Mats A

  Hej

  Att bolagisera är väl inte receptet på en lösning. Vad är omsättningen? Har delarna en möjlighet att generera ett överskott som täcker in löner, hyror och allt vad som kommer i kölvattnet att driva ett bolag. Vilka skall jobba där? Medlemmar som tydligen inte idag vill ställa upp. Har Styrelsen kompetensen/tid att bilda och driva ett bolag på sin fritid.

  Jag vet inte vilken omfattning som det säljs delar för, men spontant hur skall man kunna driva ett bolag med så begränsat utbud till en så begrännsad kundkrets med troligen så få delar.

  Volvo gissar jag har det som Saabklubben saknar som delar, kunder organisation.

  Sture

  #47992
  phermansson
  Deltagare

  Just de frågorna du tar upp är det vi håller på att utreda.
  Verksamheten är omfattande, det är inte direkt så att det bara kommer ett par beställningar i månaden.
  Vad gäller folk som ställer upp så tror jag att det är betydligt enklare att få tag i folk om man kan erbjuda en viss ersättning. Frågan om kompetens har med viss del att göra med att det tagit tid. Vi tar det mycket försiktigt för att det inte ska bli fel, och är beredda att köpa in den kompetens vi saknar.

  #47996
  stefan
  Deltagare

  Men är det inte ganska konstigt att man inte redan nu har en reservplan hur man ska agera när det blir frånfälle? Det är ju väldigt lätt att dra igång en jätteverksamhet och tycka det här var ju skitkul men sen när det visar sig vara mer arbete än folk tror kanske det inte är så kul längre att lägga en stor del av sin fritid på det?
  Styrelsen måste väl ändå ha tänkt även på det eller är prio ett att ha så mycket delar som möjligt?

  Volvoklubbarna har väl den fördelen att de har ett antal aktörer som säljer delar så där är det ingen brist på sånt och klubbarna har ett begränsat lager som de kan hantera. Lite egentillverkade saker ihop med lite populära saker. Mer behövs nog inte för att ge ett positivt resultat i räkenskaperna.

  Nu antar jag att Saabklubben sitter på en del kostnader i det där lagerhotellet som ska betalas och det drabbar väl övrig klubbkassa om inte försäljningen rör på sig och hur löser man detta är det tänkt om det inte kommer in frivilliga och sköter den verksamhet man vill ha?

  #48026
  mats a
  Deltagare

  Problemet är väl inte enbart att inte kunna ersätta medarbetare för deras arbete. Som ideell förening är det skattemässigt problematiskt att ha en avsevärd årlig omsättning (som inkluderar handel med utlandet). Så frågan handlar inte bara om moral och bokföring, den har även juridiska aspekter.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng