Min V4:a är penselmålad – jag vill omlackera!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Min V4:a är penselmålad – jag vill omlackera!

 • Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2010-03-23 17:20 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21864
  adam
  Deltagare

  Min V4:a från -69 blev penselmålad av sin förre ägare. Den är röd i original (och på insidan) men mörkgrön utanpå. Det ser alltså inte så snyggt ut och jag vill väldigt gärna få bilen omlackerad.

  Någon som har tips på var man kan få sin V4:a omlackerad i Blekinge eller Skåne? Min budget är inte jättestor och mina krav är inte så höga. Det behöver inte bli superperfekt, jag är nöjd om den blir röd igen och ser hyfsad ut.

  Ska jag ge mig på att göra det själv? Jag har aldrig gjort något sådant tidigare, men är hyfsat allmänhändig. Är det dumt att försöka?

  Tacksam för alla tips och råd!

  (Bilder och mer om min bil finns i denna tråd: http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=133539#Post133539)

  #155257
  mattias e
  Deltagare

  Eftersom det är väldigt väldigt mycket jobb med en omlackering, framförallt med underarbete så är det dyrt.

  Men jag hade kört till någon av våra internationella mekare/lackare som finns i Malmö och fått ett pris av dom. Det blir säkert inte lika bra, men säkert betydligt billigare. Man kan även köpa industrilack som t ex används vid mekaniska verkstäder som är betydligt billigare än billack och resultaten kan bli väldigt nära original.

  #155276
  stefan
  Deltagare

  är den dessutom målad med typ servalack så lär du dessutom bort med ALL gammal färg och den brukar inte vara så lättslipad heller……..

  #155277
  mattias e
  Deltagare

  Skulle vilja påstå att om du har ett bra ställe att stå på och har gott om tid och är noga så vore det bästa att själv köpa en bra industrilack och själv rolla bilen i ”rätt” kulör. Har sett bilar som kräver närmare granskning för att se att den är rollad och inte lackerad med spruta.

  #155281
  adam
  Deltagare

  Tack Mattias för tips! Att rolla låter som ett tänkbart alternativ.
  Vad gäller internationella lackare i Malmö… har du något tips på någon särskild firma?

  Om jag skulle bestämma mig för att slipa och rolla bilen själv, hur är det fortfarande viktigt att all gammal färg försvinner? Och vilken typ av slipverktyg rekommenderas?

  #155282
  mattias e
  Deltagare

  Nej, tyvär inga tips på lackare. Men kör runt och fråga…

  Jag hade nog bara mattat ner lacken med slippapper för bra fästyta. Naturligtvis plockat bort alla lister och krom för att underlätta arbetet och maskerat noga runt fönster osv…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng