Mitt lilla projekt…

Forum / Övrigt / SSR / Mitt lilla projekt…

Forum / Övrigt / SSR / Mitt lilla projekt…

  • Författare
    Inlägg
    • juni 4, 2005 at 20:43 #12723

      Här finns lite bilder på mitt projekt som jag jobbat rätt intensivt med i ca två veckor. Idag startade den, och jag fick mig en provtur som slutade med en spräckt kylarslang… Har bytt den, och hunnit med 3-4 mil nu på kvällen, och allt verkar fungera! Kolla under “B202i conv.”

      Motorkaraktären passar 99an väldigt bra tycker jag. Ökningen från 100hk (nja, är det verkligen så många i en förg-H-motor..?) till 128hk gör den riktigt rolig att köra, plus att segdragningen är mkt bättre i 16ventilaren.
      Nu skulle man ju haft ett par roligare kammar och lite öppnare avgas också…
      Får väl nöja mig med att montera lite bättre väghållning så länge. Det man förlorar på rakorna får man försöka ta igen i kurvorna.
      Hade ett par begagnade Bilstein bakdämpare från en gammal EMS liggandes, så de har jag monterat, men har fortfarande std dämpare fram. De var halvdåliga tidigare, och de blev ju inte mindre gungiga av att 16v-motorn är några kilo tyngre än H-motorn…
      Donatorbilen (en 900 ´92 Aut, nån som behöver delar ..?) var även utrustad med krängningshämmare fram och bak, så de kommer att monteras i samband med att hjulupphängningarna på 99an byts ut mot 900ans hjulupphängningar, men detta hinner jag tyvärr inte innan Saabfestivalen pga turboras på familjebilen…

      /Krister K

    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.