Möjligt balansaxelhaveri Saab V4 -74

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Möjligt balansaxelhaveri Saab V4 -74

Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-26 17:41.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20979

  opelp1
  Deltagare

  Hej!
  Jag har nu varit ägare till en saab v4 -74 i en vecka och nu när jag åkte en sväng med den så började den vibrera ganska mycket. Jag svängde in på en parkeringsplats och kollade vad det var, och hörde då ett ljud i stil med lagerknack. Dessutom hade det läckt olja fram vid nedre remskivan och det finns ett glapp i den dessutom. vad jag har kunnat läsa mig till så stämmer det rätt bra in på slitna balansaxellager. Men fläkten snurrar och oljelampan tändes aldrig.
  Jag tänkte om någon mer kunnig saab åkare kunde göra ett utlåtande, eftersom jag aldrig mekat :jobbar: med en saab förut.

  #147033

  jan.n
  Deltagare

  Kan tänka mej att du är mycket nära ett riktigt balansaxelhaveri dvs fiberdreven har hoppat några kugar pga det stor spelet o balansaxellagret. Fortsätter du köra tror jag att snart står fläkten stilla och då har du det kompletta haveriet med sönderkört fiberdrev osv. Byter du lager nu tror jag att det finns en möjlighet att rädda drevet i varje fall och du slipper bli stående utan vattenpump långt hemifrån. Konstigt att inte oljelampan har börjat lysa på tomgång men du har kanske hög tomgång och bra oljepump?

  #147034

  opelp1
  Deltagare

  Jag har inte kört en meter efter att jag upptäckte det, vi tog den på biltransport därifrån för säkerhets skull. jag antar att du menade oljelampan, och nej jag har lägsta möjliga tomgång och oljepumpen tror jag inte är i något superskick för bilen har ju gått 21000 mil. Så troligtvis så ska det räcka att byta balansaxellagren då?

  #147040

  opelp1
  Deltagare

  Någon som vet vart man kan få tag på nya balansaxel lager då? jag har inte hittat några.

  #147043

  svarvaren
  Deltagare

  Stefan här på foumet brukar ha, men jag tror det har varit strul med leverantören på sista tiden.
  Gå in på Användare och använd sökfunktionen så hittar du honom(han heter Stefan Moden och bor i Torpshammar).

  /Owe

  #147044

  opelp1
  Deltagare

  Ska kolla med honom :thanks:

  #147121

  opelp1
  Deltagare

  nu har jag plockat isär motorn, och mycket riktigt så var balansaxel lagret tvärdåligt, ännu värre var att även axeln var skrot. jag har letat som en galning överallt på nätet och hittar inga.

  någon som vet vem som kan ha?
  mvh Andreas

  #147123

  stefan
  Deltagare

  jag har även nya axlar.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng