Motorfäste – dunkande ljud?

Forum Modellspecifika forum OG900 Motorfäste – dunkande ljud?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2013-05-18 05:45 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26196
  martinhbg
  Deltagare

  Hej alla!

  Jag undrar om någon vet om vänstre bakre motorfästet ser likadant ut på alla og900 oavsett årsmodell och motor eller om det skiljer mellan säg B201 och B202? Här ser ni en bild från mitt motorfäste (900 Turbo-s från 92):

  och här ser ni en bild från en annan bil (8v från 89:

  Jag har tittat både i repartionshandboken och epc och alla illustrationer jag kan hitta liknar bilden från den andra bilen. Frågan om jag har någon form av hemmabygge/lagning på min bil eller om motorfästet såg ut så här på slutet???

  Saken är att jag letar efter ett mystiskt fel på min bil. Jag har ett dunkande ljud från motorn på tomgång som bara hörs från förarsätet inne i kupén. Jag har funderat på vevlager, kolvdunk, generator, vattenpump osv men jag tycker att alla sådana saker borde höras även utanför kupén? Man kan även känna dunket om man inne i kupén lägger handen mot det vänstra hjulhuset alternativt golvet vid förarsidan, inget på passagerarsidan.

  Tacksam för alla idéer 🙂

  /Martin

  #195812
  nemesiz
  Deltagare

  Hej.

  De är ingen hemmabygge på din bil. Så ser dom ut. Dom ändrade väl dom nån gång under 80-talet tror jag. Men du kan försöka att känna på motorfästet med en kofot eller nåt och kolla hur mycket den rör sig. Om de är verkligen illa med den så kommer du att kunna dela på den.

  Mvh

  #195813
  martinhbg
  Deltagare

  OK, tack! Då går vi vidare i felsökningen 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng