Mystiskt elfel 900i -87

Forum Övrigt Allmänt Mystiskt elfel 900i -87

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-02-11 14:41.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12236

  goran sahlen
  Deltagare

  Hej!

  Finns någon som har en förklaring på detta: Bilen är en standard 900i årsmodell -87. Ibland när man kör minskar plötsligt tillgänglig ström långsamt eller ryckvis, instrumentjlus dimmar av, strålkastarnas sken avtar, vindrutetorkarna går långsammare, etc. Sedan Börjar tändningen påverkas med svårighet att köra på de högre växlarna som följd. Vid två tillfällen har bilen helt stannat för mig, annars så flimrar allt till och återgår till det normala utan åtgärd från mig. De gånger jag fått stopp har begränsad ström funnits när man vrider om startnyckeln (startmotorn orkar inte dra runt, men man hör att den slår till – strålkastarna lyser mkt svagt). Bägge gångerna har jag provat starta några gånger och efter några få minuter spinner den igång helt återställd…

  Vad kan detta vara? Batteriet? Jordfel? Eller är det något elektroniskt som spökar? MYCKET tacksam för kluriga förslag!

  Göran Sahlén

  #84876

  enor
  Deltagare

  Jag tippar på dålig kontakt antingen vid batteriets poler, eller ”i andra ändan” av jordflätan eller ”stora pluskabeln”.

  #84877

  Martin
  Deltagare

  Hej Göran.

  Jag utgår från att du kollat batteripolerna. Utan närmare analys av problemet, skulle jag kontrollera jordförbindelsen som sitter på balken under kylarpaketet. Nås från höger sida av motorummet.
  Där samlas flera jordkablar, och risken är att en eller flera är av.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng