När vi gräver guld i USAAAAA…

Forum / Övrigt / Allmänt / När vi gräver guld i USAAAAA…

Forum / Övrigt / Allmänt / När vi gräver guld i USAAAAA…

  • Författare
    Inlägg
    • december 11, 2005 at 19:00 #13462

      Saxat från Aftonbladet

      (citat)
      USA-test visar att 9-3:an är en guldbil
      NEW YORK.
      Volvo är inte längre världens säkraste bil. Saab har tagit över.
      I ett säkerhetstest som just presenterats i USA är Volvo inte ens med på listan över de bästa – medan Saab 9-3 tar guld.
      – Volvo släpar efter konkurrenterna, säger Russ Rader på det institut som utfört testet.
      Det är ansedda “Försäkringsinstitutet för säkerhet på motorvägarna” som sammanställt sin årliga lista över de säkraste bilmodellerna på den amerikanska marknaden just nu.

      Volvo nämns inte
      De här typerna av undersökningar har tidigare varit rena rama klang- och jubelföreställningarna för Volvo.
      I år nämns det svenska bilmärket överhuvudtaget inte – till allmän förvåning i USA.
      Den säkraste vagnen i klassen “Stora bilar” sägs i stället vara amerikanska moderbolaget Fords nya “Five Hundred”-modell,
      I mellanbilsklassen är det blågula konkurrenten Saab som får med beröm godkänt för 9-3-serien.
      – Volvo släpar efter konkurrenterna, säger Russ Rader på försäkringsinstitutet till CNN.
      Volvo i USA tillbakavisar dock kritiken.

      “Olika filosofier”
      – Våra bilar är inte mindre säkra än de som får beröm i det här testet, säger Dan Johnston, talesman för företaget, till CNN.
      – Det här handlar om olika filosofier vad gäller synen på säkerhet. Vi bygger inte bilar för att de ska få beröm i den här sortens tester.
      – Våra egna tester visar att våra modeller fortfarande är extremt säkra. Och de testerna är mer komplexa än de som använts här.

      Saab tog guld i allt
      Försäkringsinstitutets undersökning bygger på krocksäkerhet framifrån, bakifrån och från sidan. De som fick betyget “bra” i alla tre kategorierna belönades med guld. För silver krävdes betyget “bra” i minst två kategorier – och minst “acceptabel” i den tredje. Volvo klarade ingetdera.
      (slut citat)
      Mer i ämnet här

        december 23, 2005 at 17:38 #90532

        Vid sidan av konstruerade krocksituationer i krocklab brukar Saab placera sig bra i verkligheten. Folksams undersökningar av verkliga olyckor ger Saab högsta betyg. Nu ger liknande undersökningar i USA samma resultat:

        Citerar DN publicerat 23 december 08:56

        Säker Saab-modell i USA-topp
        Saab 9-3 Sportsedan har fått högsta rankningen för säkerhet och skydd i en ny amerikansk studie baserad på riktiga olyckor. Senast i november hamnade modellen i topp i en annan amerikansk undersökning som gällde krocksäkerhet.

        Saab 9-3 Sportsedan har fått högsta rankningen för säkerhet och skydd när modellen för första gången medverkade i den studie baserad på försäkringsanspråk som årligen genomför i USA av HLDI (Highway Loss Data Institute).

        – Det känns verkligen kul att komma i topp i den här undersökningen eftersom den gäller riktiga olyckor. Då vet vi att Saab 9-3 ger ett bra skydd åt för de åkande i verkligheten, säger Örjan Åslund informationschef på Saab.

        HLDI arbetar med att ta fram underlag för försäkringsbolagen. Den senaste rapporten omfattar 371 modeller på amerikanska vägar åren 2002-2004. Den är klart bättre än genomsnittet både för skador på åkande och
        vid inbrottsskydd. Bedömningen görs utifrån 75 medverkande försäkringsbolag och baseras på verkliga skador.

        HLDI är en systerorganisation till Insurance Institute for Highway Safety , en icke-kommersiell forsknings- och upplysningsorganisation som drivs av amerikanska bilförsäkringsbolag. Där hamnade Saab 9-3 Sportsedan i topp för mellanklassbilar november 2005 för mellanklassbilar där när de mätte krocksäkerhet, då tillsammans med Subaru Legacy.

        Jonas Fröberg”

        http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=506873&previousRenderType=6

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.