Nipplar till Biltemas bränslrpump

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Nipplar till Biltemas bränslrpump

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2011-09-04 06:34 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4436
  ingvar k
  Deltagare

  Jag tänkte montera Biltemas bränslepump nr 52-3227 till 96 TT. De medföljande nipplarna är för 8 mm slanginnerdiameter, till 96an behövs 6 mm nipplar. Själva anslutningen till pumpen är troligen 10 mm fingängad. JULA har 6 mm nipplar men med 1/4″ rörgänga, det passar ju inte. Hur har ni löst detta? Finns ev övergångsnipplar från 8 till 6 mm? Fast det blir ju extra slangklämmor.

  #31740
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  En liten fuling är att sätta dit ett bränslefilter enligt bild.

  Det har både 6 och 8mm diameter slanganslutning. Glöm inte slangklämmor!

  /B

  #31746
  ingvar k
  Deltagare

  Tack för ett snabbt svar. I en tidigare tråd avråddes från den typen av pappersfilter eftersom det tydligen kan gegga igen ibland med oljeblandad bensin. Jag har flera såna nya filter i garaget. Istället köpta jag Biltemas mopedfilter 82-426, som verkar vettigt men frågan är om det stryper bränsletillförseln för mycket, måste provas.
  Jag försöker nog att jaga fram andra nipplar, om det inte går så får det bli enligt Bengts förslag, fast det blir många slangklammer.

  #31759
  ingvar k
  Deltagare

  Efter en natts sömn så tror jag att jag helt enkelt borrar upp slangen till ca 7,5 mm, kränger på slangen, dit med slangklammer, färdigt. Gäller bara att blåsa ut ev skräp efter borrningen. Nästa problem, 23 mil till garaget är inte lika lättlöst.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng