Nostalgisk tripp till 70-talet

Forum Övrigt Allmänt Nostalgisk tripp till 70-talet

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2002-07-03 16:02 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8698
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Mina föräldrar är gamla, snart 90 år men ”still going strong”. Även om intelektet är bra så är kroppen sliten. Dags att sälja den gamla lilla gården och flytta till hemmet och bli uppassade. Brodern och jag har ett trevligt jobb att röja bland pinalerna.

  Vad har nu detta med Saabnostalgi att göra? Jo den generationen slänger inget utan sparar det mesta. Det KAN vara bra att ha. Hittade de flesta av mina gamla motortidningar från början av 70-talet när jag åkte i skogen med V4a. Brodern och jag satt mitt i högen av tidningar och bläddrade. Saab VAR verkligen ett populärt märke i rallysvängen! Det fanns Saabar i de flesta av de ca 200 tidningar vi försökte få ordning på.

  Hittade även en del tillbehörskataloger, både Saab och andra, från tiden. Kul att jämföra priser!
  I Comfort Racings katalog 1975 kunde man köpa ventilkåpor i aluminium till V4 för 145 kr (någon som sett dessa?) och ett 2 tums avgas för 295 kr. En Weber 45 kostade 450 kr. Nisse Hedlunds kamaxlar kostade 300 kr om man lämnade den gamla. Ventilfjädrar kostade 64,70 för 8 st. Bilstein gasstötdämpare kostade 130 kr till V4an.

  I Saabs tillbehörskatalog från 1974-75 kunde man hitta en lastlåda till 95an och 99 CC för 241 kr allt i ”vattenfast plywood med kantbeslag i plåt”.

  Hittade även en del gamla tillbehör (snobbringar, avgasförlängare m/spätta mm) men de återkommer jag till när de är putsade med Autosol.

  Hittade även en monteringsanvisning från Saab om den 80 resp 90 hästarssats som såldes till Sonett och V4an. Om någon är intresserad av detta så skicka ett mail.

  Nu skall bara allt sorteras och fixas till så man kan hitta i allt matrial. Ett lämpligt semesterjobb när vädret sätter stopp för utomhusaktiviteter.

  /B

  #64704
  brandchefen
  Deltagare

  Lycka till med alla goa´ nostalgiminnen och jag hoppas dina föräldrar får det bra i sitt nya hem. Mvh Ulf

  #64705
  roger forssen
  Deltagare

  Hej
  Om ni hittar något om tidiga 99-or eller om Saabo som ni inte vill ha kvar så är jag intresserad.

  Hälsningar
  Roger Forssén i Norrköping
  Tel 011/100792 eller mail roger.forssen@telia.com

  #64706

  Bengt! Ni sitter på en ovärderlig skatt! Hoppas att vi i Skåne-sektionen (och självklart andra fantaster också) får njuta av detta spännande material! MVK/KG

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng