NY SNABBSTRATEGI FÖR SAAB.

Forum / Övrigt / Allmänt / NY SNABBSTRATEGI FÖR SAAB.

Forum / Övrigt / Allmänt / NY SNABBSTRATEGI FÖR SAAB.

  • Författare
    Inlägg
    • Anonym
      mars 30, 2005 at 15:21 #13503

      Gunnar Dackevall – 2005-03-30

      Tiden rinner ut för Saab, som helt saknar tillväxtplan. Nu skissar GM på en snabblösning för märkets överlevnad.

      Efter Augustssons sorti och utvecklingsavdelningens flytt till Tyskland finns nu Saabs öde helt i händerna på GM:s Europaledning i Zürich. Där skissar koncernchefen Carl-Peter Forster nu på en ny plan för att märket skall ha ett fräscht modellprogram i slutet av detta decennium.
      Borta är planerna på en bakhjulsdriven ny 9-5:a på Zeta-plattformen, eftersom detta plattformsprojekt är skrotat centralt i Detroit av kostnadsskäl. Borta är också 9-6:an, som skulle ha byggts av Subaru. Kostnadsskäl även där.
      Enligt insiders hos GM ser nu grundplanen ut på följande sätt:

      * Nya 9-5 (debut 2008) och 9-3 (debut 2009) byggs på samma arkitektur, Epsilon II, som är en utveckling av den plattform som nuvarande 9-3 använder. * 9-5 blir längre och bredare än 9-3. Framhjulsdrift kompletteras med fyrhjulsdrift, och V6-motorer används i toppversionerna. Båda modellerna kan byggas på samma lina i Rüsselsheim.

      * Den tredje modellen blir en crossover som baseras på koreanska Chevrolet S3X, en kompakt Hyundai Tucson-konkurrent som byggs både i Saab- och Cadillac-version. Den bilen lär vara den enda som har en chans att byggas i Trollhättan – om volymerna kan bli tillräckligt stora.

        mars 30, 2005 at 18:21 #90765

        Daewoo= Chevrolet
        Hyundai= SAAB ????????

        I bland undrar man om det inte vore bättre att låta märkena stilla somna in i stället.

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.