Nya lyktglas till 96GL (V4 super)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Nya lyktglas till 96GL (V4 super)

 • Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2011-11-09 20:39 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5205
  magnumr
  Deltagare

  Efter vad jag har hört så går det inte längre att få tag i fabriksnya lyktglas till de sista årsmodellerna av 96:an eftersom att orginalgjutformarna tydligen är försvunna. Om man ändå lyckas hitta några så får man betala ett sjukt överpris ifall att det finns någon som har kvar i gömmorna.

  Jag hittade den här filmen på nätet: http://www.youtube.com/watch?v=D4Yq3glEyec killen som pratar verkar visserligen lite gay men tänk om tio år kanske det finns företag lite överallt i landet som kan göra just det här. Då kanske man kan komma in med viken konstig reservdel som helst (som slutade tillverkas för över 25 år sen) så scannar de av den och helt enkelt bara ”skriver ut” en ny. Dessutom borde man kunna få chansen att modifiera gamla detaljer så att de till synes ser likadana ut som de gjorde på 70-talet på utsidan men på insidan sitter det modern teknik. I fallet med lyktglasen så innebär ju det att man skulle kunna ha ledlampor integrerade i insatsen t.ex.

  Hoppas på att en vacker dag kunna byta mina gamla lyktglas både fram och bak.

  #34786
  awatar
  Deltagare

  ”killen som pratar verkar visserligen lite gay”

  Vad har detta med saken att göra??????

  Fler än jag trodde nog att samhället och saabklubben kommit lite längre i denna frågan….

  #34787
  Martin
  Deltagare

  Förstår heller inte vad gay har med saken att göra. Nog om det. Här finns tex en leverantör av 3D-skrivare. http://www.signcom.se/ProductSubCategory.aspx?ID=114&gclid=CI6buLLEqawCFSoumAodVH4GAQ

  Jag kan också mycket kort nämna att det är på gång ett reservdelssamarbete mellan de europeiska Saabklubbarna.
  Tanken är att inventera dels leverantörer i olika länder, dels behoven bland medlemmarna i Saabklubbarna. Det nyproduktioner som redan kommit igång kan Saabklubbmedlemmar i andra länder få tillgång till.

  Eftersom det blir fler som kan dela på kostnaderna för produktion, räknar vi med lägre priser, men också att reservdelar som inte kan tas fram för att det för så små serier för ett enskilt land, nu kanske kan tillverkas. En annan fördel är att det blir lättare att hitta tillverkare eftersom respektive lands Saabklubb kan bidra med sin kunskap om det egna landet. En kärngrupp har bildats med representanter från fem länder. Mer information kommer bland annat i nästa nummer av Bakrutan.

  #34789
  cabmange
  Deltagare

  @awatar wrote:

  ”killen som pratar verkar visserligen lite gay”

  Vad har detta med saken att göra??????

  Fler än jag trodde nog att samhället och saabklubben kommit lite längre i denna frågan….

  Jasså!

  //MH

  #34797
  Janne Hagnell
  Moderator

  Nej, ”gay” ska man förstås inte använda slarvigt. Med det konstaterat kan vi fortsätta diskutera lyktglas?

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #34805
  magnumr
  Deltagare

  Jag får be om ursäkt om jag har klivit på någon öm tå, min tanke var inte att göra någon person irriterad även om det förstås är kul att man får igång en diskussion. Men som sagt var så ville jag mest att diskussionen skulle få någon i klubben att tänka tanken att 3D-skrivare kanske kan vara en framtida lösning på svårigheten att få tag i nya lyktglas.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng