Nybliven ägare 9-5 Aero -02 introfrågor + småfel

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Nybliven ägare 9-5 Aero -02 introfrågor + småfel

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-09-23 22:08 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #435247
  tofser
  Deltagare

  Tacksam för lite nybörjarhjälp kring denna modell, jag har bruksat tvåtaktare i 10 år men åker nu även bil som skall skattas m.m. Har några saker jag undrar över.

  Köpt komplett service sats, är det ngt mer som rekommenderas att kolla (38000 mil), bilen går bra men viner möjligtvis lite i automatlådan dock har jag ingen kunskap om automater.

  Skall kolla oljenivån i lådan, BÖR den bytas om den växlar som den ska? Hört både och. Är den sotsvart byter jag väl, hur brukar ni gå till väga och hur mkt olja? Funkar en bra atf olja?

  Gula motorlampan lyser, förstått att det inte är ovanligt, bilen uppvisar inga funktionsfel i motor men jag skall serva och se över kablar oh slangar som syns innan jag iaf betalar för en felkodsläsning. Kör ni med denna lampan tänd eller är det ngt som är högprio på?

  Två ”el fel” torkarna verkar inte vispa längre än några slag på intervall läget, dessutom likadant i snabbt läge plus att de stannar på random ställe. byta spak, motor? finns styrbox?

  Sen ställer radion om onödigt ofta till tveksamma ”prioority news” men funkar annars fint.

  Bifogar en bild på röret vid oljepåfyllningen under plasten, vad är den röda luft?kopplingen till? Saknas nåt här?

  Bilagor:
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng