ojämn bromskraft

Forum / Övrigt / Allmänt / ojämn bromskraft

Forum / Övrigt / Allmänt / ojämn bromskraft

  • Författare
    Inlägg
    • oktober 14, 2003 at 09:27 #11923

      Jag har en saab 900 -87.

      Bilen drar åt höger vid kraftig inbromsning. Den gick igenom på besiktningen i september men det var just inom de rätta värderna (Detta gäller de främre, de bakre var perfekta).
      Jag har bytt bromsklossar, rengjort och borstat bort rost. Jag har även motionerat kolvarna så gott jag kunnat men problemet kvarstår. Jag har tidigare lämnat ett inlägg här i forumet om mina handbromsar, jag löste det med den hjälp jag fick då och hade mina förhoppningar på att detta även skulle lösa färdbromsens problem men icke.

      Är det någon som har ett tips på vad jag kan göra för att lösa problemet så vore jag tacksam.

        oktober 14, 2003 at 09:51 #83257

        Det är ganska vanligt att bromsslangarna – alltså gummislangen mellan hjul och kaross – löses upp invändigt med åren; vilket kan ge en strypning av bromsvätskeflödet som yttrar sej i ojämn bromsverkan eller påliggande broms.

        Om okens kolvar går lätt och är rätt justerade, och du ändå har problem så är byte av slang nästa logiska grej att göra.

        /Magnus

          oktober 14, 2003 at 09:53 #83258

          När jag någon gång råkat ut för ojämn bromsverkan i en V4 har det någon gång berott på en smutspartikel i den “svaga” sidans bromsledning (rör eller slang). Det blir som en åderförkalkning och du uppnår inte samma tryck på den sidan.

          Kan du blåsa ledningen baklänges med tryckluft? Annars låter slangbytet ovan som en god idé.

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.