Olåst baklucka, trots fungerande centrallås?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Olåst baklucka, trots fungerande centrallås?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-08-15 21:11.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14670

  x3m1s
  Deltagare

  Hej!

  Har trubbel med bakluckan som inte går att låsa, varken manuellt eller med centrallåset!? Vad kan detta bero på? Har konstaterat att centrallåsstången rör på sig som den ska, men det låser inte ändå!!

  Mvh
  J-E

  #97570

  phermansson
  Deltagare

  Borde vara något i själva låset som kärvar/lossat/gått av. Plocka isär, kontrollera, gör rent.
  Kom på en sak… på V4an satt det ett plåtbleck i änden på låskolven. När man vred runt nyckeln vred sig blecket till rätt position så att det tryckte på öppningsmekanismen när man tryckte in låset. Skruven som håller blecket lossnade ibland, då blev resultatet att nyckeln gick runt som vanligt men eftersom blecket inte satt på plats var dörren alltid låst.

  #97571

  bluesman
  Deltagare

  Har du öppnat o kollat? Lite svårt o beskriva med ord men hade samma problem och det var väldigt uppenbart vad det berodde på när jag tog bort klädseln o locket som satt över mekaniken i min 900cc. Minns inte exakt hur det ser ut på sedanen.

  Hör av dig om det inte löser sig så får jag försöka ge mig på en beskrivning

  Mvh

  #97572

  x3m1s
  Deltagare

  Till Bluesman:

  I ändan på låskolven sitter en arm med en ledkula på. Armen med ledkula rör på sig som den ska. Denna är ansluten till en mekanism (med plastdetaljer) som i sin tur sitter fastskruvad på den inre balken bakom låset, alltså mekanismen är placerad mellan yttre plåt och balk. Centrallåsstången är ihopkopplad till den här mekanismen (med plastdetaljer).

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng