RENOVERA TRÄRATTEN

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT RENOVERA TRÄRATTEN

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-09-14 10:39.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20784

  skalman
  Deltagare

  Någon som har några tips på hur man skall göra och vad man sedan ska lacka den med. Eller ska man lämna in den till någon möbelsnickare.

  Mvh Skalman

  #145344

  rallysaaben
  Deltagare

  Jag renoverade en träratt (modell saab sport) och då gjorde jag följande: Först tog jag ett rakblad som jag skrapade bort ALL gammal lack med, sen limmade jag några små sprickor med epoxylim, de använde jag en tving för att få ihop, sen lackade jag den med båtlack,

  men det krävs MÅNGA lager för att det ska bli bra, jag tror jag har lackat min ca 7-8ggr
  men det skulle gå att lacka den minst lika många gånger till. Jag gjorde på detta sätt: Slipa, lacka, slipa, lacka, osv, och så sprutade jag på det sista lagret för att slippa få ränder och luftbubblor efter penseln.

  /Anders.

  #145346

  henning
  Deltagare

  Jeg gjorde det ganke likt som Anders, men jeg kjøpte ”tre på boks” et slags juksetre som fungerer som sparkel, denne kan kjøpes i forskjellige farger, jeg kjøpte en mørk og en lys, deretter blandet jeg de til fargen stemte sport rattet, dette måtte jeg bruke da rattet manglet litt småbiter. Senere pusset jeg det med meget fint sandpapir, maskerte aluminiumen, og lakkerte 5-6 lag med lakk – måtte ikke pusse så mye mellom hvert lag, reultatet ble meget bra. Aluminiumen poleres med Autosol.

  …. Dessuten jukset jeg med de 2 sorte strekene som er nedsenkt på rattet, brukte sort permanent marker før jeg lakkerte – fungerte også meget bra:)

  <img src="http://saab96.no/ratt.jpg%5B/img%5D

  Henning

  #145354

  Dicst
  Deltagare

  I denna länk finns en mycket utförlig och ordentlig beskrivning från Pelle S:

  http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=28880&page=1

  Mvh
  /D

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng