Reva i cylinder

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Reva i cylinder

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2018-08-27 12:24 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #448070

  Hejsan,
  Jag har just köpt en Saab 96 2taktare, 1966… Stötte på patrull direkt. Originalmotorn (singelförgasare) hade skurit på ett vevlager, så då hade förra ägarna skruvat isär motorn och låtit den stå fuktigt i ca 20år, så det mesta på den motorn ser inte så fint ut. Man kan nog rädda blocket, men veven är ganska rostig.
  Men det följde med en extramotor(trippel förgasare), som verkar ha en nyrenoverad vev och fina kolvar m.m…. men en reva i en cylinder. Det verkar inte har varit något komp i den pga att det var sot i toppen på dom två andra cylindrarna men inte i den med revan.

  Så, enklast hade ju varit att hitta någon annan motor men dom verkar inte växa på träd… Om någon har en kan ni ju höra av er.
  Om jag inte hittar någon annan motor så undrar jag om veven från den nyare motorn passar på den äldre? Den äldre kan jag borra upp så att det passar kolvarna från nya motorn..

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng