Rostskydd med Por15 igen

Forum Övrigt Off Topic Rostskydd med Por15 igen

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-24 19:41.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16084

  janneh
  Deltagare

  Om någon minns det så lovade jag före vintern att meddela hur det gått med rostskadorna jag behandlat med den självutnämnda superfärgen Por15. Och jodå, vintern har klarats utan genomrostning utåt, i alla fall. Med enklare kurer börjar det ju ofta krypa igenom på ett par månader så bättre är den men vore väl 17 annars för 260 spänn för en sats med miniburkar (det är ett startset med speciell avfettning, underlagsförberedare och färg.
  Så en fråga till de kunniga på området lacker (det finns några i klubben, har jag ju förstått): Finns det verkligen sådana här superfärger eller skjuter man bara problemen framför sig, alltså att rosten alltid kommer igen om man inte tar bort den till helt porfri plåt? Vad tycker ni om dessa preparat som Por15 och Bill Hirsch Miracle Paint, som ju bägge lovar runt och inte är gratis precis:bägge ligger på 499kr för en liter och då rekommenderas som sagt diverse kringprodukter också för bästa resultat. :confused:

  #106874

  stefan
  Deltagare

  det finns massor med bra grejer men den viktigaste frågan i slutändan är ändå vad man ska måla med över detta senare ? Ska man kosta på sig en proffslack så är det få lackerare som gillar underliga grundfärger som underliggande skikt pga kompatibilitets problem. Ska man däremot stanna vid en penselrenovering så är det säkerligen fullt möjligt att hindra befintlig por rost med dylika produkter. Ingen färg är 100% tät så all rost kommer tillbaks för eller senare hur man än gör, dessa undermedel kanske bromsar det aningen längre.

  #106896

  alfamats
  Deltagare

  Min erfarenhet av enkomponentsfärger är att det inte funkar vidare bra när de ska vara miljövänliga samtidigt.Bläster,2-k epoxigrund och 2-k täcklack är grejen tycker jag. Mats

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng