Ryckig gång 1.8t biopower

Forum Modellspecifika forum NG9-3 Ryckig gång 1.8t biopower

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2015-07-18 22:10.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #376490

  Per Liss
  Deltagare

  Jag har en 9-3 1.8t biopower tillverkad 2008-11 (faceliftade versionen) som rycker en del. Framför allt rycker den vid vissa utetemperaturer, så jag har länge misstänkt att det kan vara tempsensorn för insugningsluften som spökar. Nu har jag kopplat in min ELM327 mini OBD2-sensor ihop med Torque Lite androidapp. Resultatet är vid 16-17 grader utelufttemperatur 37 grader när jag startade. Sedan sjönk det till som lägst 23 grader.

  Frågan är nu, för det första, hur lika ska insugningstemp och utetemp vara (är mätmetoden pålitlig?) och, för det andra, finns det något som kan förvärma insugningsluften på vägen in till tempsensorn?

  /Per

  Svart SAAB 9-3 1.8t biopower
  Svart Alfa 156 2.0 TS

  #376956

  Per Liss
  Deltagare

  Tror frågan om insugningslufttemperaturen är löst. Jag gjorde ett nytt test, denna gång efter att motorn kallnat under natten, och då visade den till en början bara två grader fel, och det verkar ju rimligt. Att temperaturen blev så hög kan bero på att temperaturen mäts efter turboaggregatet, vilket troligen höjer temperaturen dels genom att trycket ökar och dels genom att värmen sprider sig från turboaggregatet. Dessutom är det avgasåtercirkulation på den här motorn, så att varma avgaser som blandas in i insugningsluften höjer temperaturen ytterligare.

  Svart SAAB 9-3 1.8t biopower
  Svart Alfa 156 2.0 TS

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng