Saab 9-3 Aero -01 "Radio Locked"

Forum Övrigt Allmänt Saab 9-3 Aero -01 "Radio Locked"

 • Detta ämne har 8 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-03-17 20:47 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6886
  sprak68
  Deltagare

  Hej!

  Stereon har låst sig på Aeron efter att jag bytte plats på färddatorerna i 9-3orna eftersom den som satt i bilen jag skulle göra mig av med var bättre än den som satt i Aeron som jag skulle behålla. I instruktionsboken står det att om detta felmeddelande kommer beror det just på att man bytt ut den ena eller den andra enheten och att man då måste åka till Saab och koda om grejorna.

  Kan man fuska till detta själv? Och varför funkade stereon i den andra bilen, som nu är såld, klockrent hela vintern medan Aeron låste sig med en gång efter att jag väckt den ur sin vintervila? Nån som har nåt bra svar på detta?

  /Tom

  #53391
  lostmygun
  Deltagare

  Stereon i og 9-3 är ihopgift med bilen.

  Den funkar alltså bara i den bil den är gift med. Vill man flytta stereo måste man först skilja den från den gamla bilen och därefter gifta den med den nya bilen.

  Skiljer man inte innan man monterar ur bilen är det lite bökigt, men det går att fixa, man måste dock ha chassinumret från den ursprungliga bilen.

  Alla operationer görs med Tech2. Finns hos en SAAB-verkstad nära dig, denna apparat börjar även bli vanlig hos hobbymekare.

  #53395
  sprak68
  Deltagare

  Ok, så det är stereon som är utbytt tidigare som är problemet? Att jag bytte plats på SIDarna har alltså ingen betydelse? Eftersom jag då inte har en aning om vart denna stereo kommer ifrån måste jag ny stereo med känd historik för att få ihop det?

  #53399
  henrikg
  Deltagare

  Men du säger att stereon (inte SID, den är helt utanför detta) fungerade klockrent i den andra bilen? Isåfall så är ju stereon ihop gift med chassienumret på den bilen och med den infon samt en TECH2 kan du gifta in stereon i din nya bil.

  #53412
  sprak68
  Deltagare

  Jag ska förtydliga lite. Jag har alltså länge haft en 9-3 185 hk -02. I höstas köpte jag en 9-3 Aero -01 som ersättare till -02an som började bli sliten. Jag bytte plats på SIDarna bilarna emellan då den som satt i Aeron hade sämre pixlar och saknade högtalaren som åstadkommer klickljudet när man blinkar. Stereoapparaterna rörde jag aldrig. Aeron stod under ett kapell hela vintern och jag körde den gamla bilen varje dag, med Aerons SID, och allt funkade perfekt. I början av mars sålde jag den gamla bilen och plockade fram Aeron. Efter bara några dagar låste sig stereon. Betyder detta att den förre ägaren bytt stereo utan att gifta in den i bilen? I så fall kan jag se mig om i stjärnorna efter identiteten till bilen som Aerons stereo i så fall kommer ifrån. Och går det i så fall att få till?

  Tack!
  /Tom

  #53424
  lostmygun
  Deltagare

  Hej Tom,

  efter ditt förtydligande verkar det vara mer krångligt än vad jag först antog.

  En stereo som fungerar ihop med din og 9-3 i sekunder/minuter/timmar/dagar/veckor/månader/år skall inte låsa sig bara sådär hux-flux från den ena dagen till den andra. Har såväl SID som stereo fungerat för att en dag plötsligt sluta fungera så har något relativt ovanligt hänt. Börja med att läsa felkoder och ev skilj/gift om strulande enheter.

  Jag har en Tech-2 i mitt garage om du råkar på i närheten av Borås.

  #51234
  sprak68
  Deltagare

  Den ska alltså normalt sett låsa sig direkt om den sitter i fel bil? När jag köpte Aeron i höstas fungerade alltså allt som det skulle och jag körde den aktivt så länge det var barmark i november. Jag kan iofs tillägga att den bröt ibland och texten ”Radio Code” visades i displayen. Detta försvann efter några sekunder, men hände upprepade gånger, och till slut låste den sig alltså.

  Är väl inte i Borås bara sådär, men jag ska tänka på det. Det kanske kan va värt en extratur om inte annat.

  #53453
  lostmygun
  Deltagare

  Hej!

  Helt korrekt. Den ska inte starta i ”fel” bil överhuvud taget.

  Sen arbetar inte jag med detta yrkesmässigt, men har aldrig hört talas om detta tidigare. En rutinerad SAAB-mek har säkert mer kött på benen, men detta ordnar du sannolikt inte utan tillgång till en Tech2.

  Om man har en stereo som är gift med en annan bil så kan man, förutsatt att man har donatorbilens chassienummer, döpa om den bil som man har framför sig till donators chassienummer. Man skiljer sedan ur stereon, döper om bilen till ordinarie chassinummer och gifter in stereon i den nya bilen. Hoppas du förstod.

  #53473
  sprak68
  Deltagare

  Ok, jag tackar ödmjukast för er hjälp och kontaktar ANA i Strömstad för vidare felsökning.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng