Saab 9-5 linearbus SP-C -2004. Turbo, bensinmätare spökar.

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Saab 9-5 linearbus SP-C -2004. Turbo, bensinmätare spökar.

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-06-02 19:35 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #431097
  Jim
  Deltagare

  Idag när jag startade bilen och åkte iväg märkte jag att bensinmätaren var i topp (alltså fulltankad) fast den inte är det. När jag åkte hem ifrån jobbet 10timmar tidigare så hade jag lite mindre en halvtank.

  Då började jag titta runt på alla mätare och såg att den som det står turbo på var uppe på det gula omårdet trots att bilen stog på tomgång. Normalt brukar mätaren ligga kring det gröna på tomgång.

  Kollade olja och vatten som visar bra nivå och kännt runt på slangar för att se om det är något som har ”hoppat” av men kan inte hitta nåt. Jag tycker när bilen är igång att det låter som det pyser någonting nere vid turbon. (Alltså när jag står utför bilen med motorhuvuen öppen). Vet inte om ljudet i sig är normalt. men skulle det kunna vara någon slang som har lossnat som gör att mätarna början spöka?

  I övrigt så är bilen nyservad av mekonomen verkstad för 500km sen. Olja,filter och sen bytte dom även dumpventil för den var tydligen kass. Annat och tilllägga är att turbon är bytt vid 17500mil och även det på mekonomen. I skrivande stund har bilen gått 18100mil.

  Var ute och provkörde bilen några timmar senare för att se om det var något som kändes konstigt när man körde eller liknande. men jag kunde inte anmärka något. Upplever att bilen fortfarande har samma ork och den laddar öven när jag gasar på.

  Har bokat en tid på verkstad för en felsökning på onsdag nästa vecka så får se vad det kan vara. men hade varit kul om någon skulle kunna ha någon/några föraningar. Jaa, iafall.

  uppskattar alla svar och tankar.
  Tack på förhand,
  Jim

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng