Saab 90 85:a Problem med kylarfläkten HJÄLP!

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 90 85:a Problem med kylarfläkten HJÄLP!

Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-07-25 17:12.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14577

  wortex2k
  Deltagare

  Är ny här, och letar med förtvivlan efter hjälp med min kylarfläkt.

  Är så att för ett tag sen så raslade det till lite i fläkten, och efter det upptäkte jag att själva flkt bladet inte satt fast i pinnen som snörrar.
  Var precis som om det saknades en mutter eller något, efter många försök så fick jag ntligen lös fläkten, Är inte precis dom mest arbets vänliga skrymslen att få lös vissa skruvar.

  Iaf, har fläkten nu framför mig och till min lycka så har inte plasten eller något annat gått sönder utan det saknas bara nån typ av ”Clip” eller typ av mutter som skall hålla fast fläkten i pinnen.

  Pinnen som kommer från fläktmotorn ohc går genom fläkten och ut går ca 0.5cm ut fårn fläktbladet´s centrum och har inga gengor utan, ett spårsom är ca 1mm djupt och ca 2mm högt sitter i mitten av den del som syns.

  Har inte den blekaste aning om vad jag skall andvända för att få fläkten att fungera igen.
  Vill bara att det skall fungera och hålla i några år till

  Snälla hjälp mig.

  //Tommy

  #96992

  wibbe60
  Deltagare

  Köp en ny på skroten, det är lättast

  #96993

  wortex2k
  Deltagare

  400 spänn för något man borde kunna laga utan problem känns jobbigt att behöva lägga ut och sist jag var på skroten och fråga efter en kylar fläkt fick jag en men den var ju för en 900.

  //Tommy

  #96994

  Jonathan
  Deltagare

  Du kanske kan borra ett hål i mitten på axeln och gänga det, en skruv och ett par brickor. Annars kanske borra ett litet hål tvärs igenom ovanför spåret och pilla in en sprint med en bricka.

  Anders

  #96995

  wortex2k
  Deltagare

  Jag har nu upptäkt en till grej efter att ha rengjort fläkten, på nedre delen av pinnen som sitter gömd när man har fläkten monterad på pinnen så skall det gå en liten stål pinne/sprint genom pinnen från motorn.

  Den lilla sprinten i sig skall vara den del som driver fläktbladet, men sprinten har gått av, vars kan man hitta någon sån?

  Bifogar ytterligare en bild.
  Det borde det kanske gå att andvända en såndär bricka som har ett litet öppet spår på en sida som man sen trycker på med mycket kraft, så fläkten hålls på plats.

  Men vars att kunna köpa kraftiga stålpinnar av LITEN diameter 😛

  //Tommy

  #96996

  stefan
  Deltagare

  du kan köpa vanliga fjädrande rörstift på järnaffären. de finns i olika dimensioner och är härdade och fjädrande.

  #96997

  wortex2k
  Deltagare

  Köpte såna där rörstift och nå specialla låsbrickor som man fick slå på, och det blev så Helvetes bra. Så man ivll nästan fälla en tår 😛 Hehe 😛

  Tack för all hjälp.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng