Saab 90-träff Örebro 14 maj (Pingst)

Forum Klubbinformation Träffar & andra aktiviteter Saab 90-träff Örebro 14 maj (Pingst)

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2016-05-20 19:59 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #395018
  Peder Andersen
  Deltagare

  Hej alla Saabvänner!

  Vi ordnar en Saab 90-träff hemma på vår gård i Lanna utanför Örebro lördagen den 14/5.
  Ta nu möjligheten att åka på träff med den bil som inte riktigt är den som ni normalt använder på bilträffar! Jag tror att det är ganska många av oss som har en fin Saab 90 stående, men som vi nästan aldrig visar upp, så nu är det dags även för dessa bilar och ägare att träffas.
  Och – för den som vill delta i träffen med någon annan Saabmodell så går det också bra – alla är välkomna oavsett bilmodell!

  Eftersom Saab 90 är en robust bil som ska användas, så innehåller träffen en körupplevelse där vi cirkulerar 7-8 mil runt i länet på både bra och dåliga vägar.
  För de som vill kan man under denna åktur antingen äta lite finare mat i en gammal SJ restaurangvagn i Pershyttan, eller på närliggande enklare matställe i Nora. Det finns också möjlighet att vid gruvområdet i Pershyttan parkera sin Saab och äta medhavd picknick i trivsam miljö.
  Återresan till träffplatsen går över Kilsbergen genom vacker natur på grusväg. Alternativ väg finns för de som ej vill köra på grus.
  På lördag eftermiddag/kväll är det grillkväll och uppställning av bilarna hemma på vår gård i Lanna utanför Örebro, och det blir även reservdelsmarknad – fritt fram för alla att ta med egna delar och sälja.
  Det finns möjlighet att tvätta sina bilar efter gruskörningen, och även campingmöjlighet för de som vill övernatta mellan fredag-lördag-söndag.

  Kostnaden för att delta i träffen är exakt noll kronor – även camping och biltvätt är avgiftsfri. Däremot får var och en själva ta med det ni vill äta och dricka, både till lunch, fika och grilkväll.
  Vid regn så kör vi enligt programmet ändå. Bildelsmarknaden håller vi då i vår maskinhall där alla får plats att ställa upp sina delar under tak. Grillkvällen blir då också under tak och sittplats finns till alla.

  Program Lördag 14/5:
  9.00-11.00 Ankomst och uppställning av bilar
  11.00 Avfärd mot Pershyttan. Vi kör Gamla E18 mot Karlskoga, strax föra Karlskoga minimal landsväg via Utterbäck ut till LV243 mot Gyttorp/Nora, för att sedan ta av till gruvområdet i Pershyttan.
  12.00 Lunch i Pershyttan, antingen på Kalasexpressen, medhavd picknicklunch, eller valfritt annat matställe (finns många inom ett par km). Efter lunchen rundvandring i gruv/hyttområdet.
  13.30 Avfärd tillbaka till träffplatsen utanför Örebro. Vi kör ”Kilsbergsvägen” via Lockhyttan och Närkes Kil över till Vintrosa och tillbaka till Lanna.
  14.30-15.00 Åter vid träffplatsen. Under eftermiddagen kan man titta på bilar, köpa/sälja delar, och för de som vill besöka några naturområden som ligger inom ett par km från träffen. Lanna kalkbrott och Sälvens naturreservat är trevliga under våren.
  Under hela kvällen håller vi igång grilltunnan och umgås.

  Adress till vart träffen är: Vombovägen 17, 719 93 Vintrosa. Ligger utmed E18 mellan Örebro och Karlskoga, ca 15 km från Örebro.
  GPS: N 59° 14.044′, E 14° 55.706′
  De som anmäler sig via E-post får en karta som visar vägen till träffen, och en karta över den tänkta sträckan för lördagens körning.

  Anmälan på e-post till pedera@telia.com
  Telefon till mig både före och under träffen: 070-5455068
  Frågor svarar jag på via mail, sms, telefon.
  Och det går naturligtvis bra att bara dyka upp om man känner för det även om ni inte anmält er i förväg!

  Bilagor:
  #397163
  Peder Andersen
  Deltagare

  Nu är allt riggat och klart för träffen.
  Verkar som att det kommer många olika Saabmodeller, men jag hoppas att det blir fler än mina tre 90-bilar.
  Välkomna oavsett bilmodell!

  #397355
  simona50
  Deltagare

  Hur gick det, finns det bilder?

  #397364
  Peder Andersen
  Deltagare

  Träffen gick bra, men det var riktigt risigt väder. På rundturen mellan Karlskoga och Nora så snöade det tillräckligt mycket för att det blev vitt på marken.
  Deltagarantalet var mycket lågt, kanske beroende på dåligt väger, och bara tre 90-bilar samt två andra deltog i rundturen.
  I regn, snö, och blåsväder tog vi inte heller särskilt många bilder, så jag har inte mycket att visa.

  Kanske träffen återkommer nästa år, det var många som visat intresse, och jag tror fler hade kommit om vädret varit mer ”normalt”.
  /Peder

  #397368
  Jonathan
  Deltagare

  Tråkigt att träffen regnade, eller snöade, bort. Annars var det ett riktigt bra initiativ, med ett unikt tema. Saab 90 förtjänar denna träff så försök igen nästa år @pedera! 👏👏👏

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng