Saab 93B kyler dåligt

Forum Modellspecifika forum 92/93 Saab 93B kyler dåligt

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-09-20 15:28.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4631

  fvh
  Deltagare

  Hej!

  Det är så att jag har en 93b -59 som kyler dåligt. Tempmätaren går upp till 80 grader på 3 minuter ungefär när jag kör en liten runda och sen kan den gå upp till över 100 grader om jag kör lite längre. Har testat att skölja systemet många gånger, men det har bara hjälpt lite. Topplockspackningen bytades i vintras och efter så har kylning inte fungerat riktigt. Några tips på vad jag kan testa att göra så den kan fungera igen så jag kan njuta av lite körning med bilen i sommar?

  Mvh

  Frank

  #30599

  ake svantesson
  Deltagare

  så där betedde ju sig min 93 då jag köpte den å tempen har bara ökat å ökat..
  då det inte fanns nåt tryck i mitt vattensystem till att börja med så trodde jag inte på toppackningen..
  men detta var fallet,, nu så ligger den på konstant 88-90 grader,,,lite ökning om man gasar hårt.
  mvh åke

  #30647

  fvh
  Deltagare

  Men min topplockspackning bytades i vintras så skulle vara konstigt om det var den som klyddade igen, eller borde jag testa att byta topplockspackningen igen och se om det blir bättre?

  #30663

  john gt
  Deltagare

  Hej några små tipps antar att du har lilla kylaren? Har du efterdragit toppen enligt vad man skall göra extra viktigt om du kör med 750 motor. Gör rent kylet med caustiksoda = propplösare och hetvatten detta brukar göra susen. Har även hört att diskmaskintabletter är bra. Har du luftat systemet ordentligt efter toppackningsbyten och rengöringar? Slangen under motorn har den några veck? Lite att kolla på.

  MVH John.

  #30036

  sl_45
  Deltagare

  Hej! Jag vet inte om du har fixat kokningen än, om inte, kan du pröva följande.Plocka bort kylen, vänd den upp och ner, koka upp hett vatten och häll det tillsammans med kylarrensning ,om du kan du göra en propp med hål i en ingång för vatten och en för luft i den nedre slangingången. Låt sedan både vatten och luft spruta i kylen en kvart-20 minuter. Kylen ska vara med botten upp när du gör detta arbete. Så gjorde jag när min 92-a kokade, när jag körde sakta i t.e.x. samhället. Efter detta har den gått utan problem.

  Hälsningar från Buss 88

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng