Saab 96 -74 (Gn9H)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -74 (Gn9H)

 • Detta ämne har 31 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2011-02-04 11:11 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23325
  viggen959
  Deltagare

  Hej Alla Saab Lovers……….

  Jag får väl göra som alla andra då, o göra en projekttråd på min V4, det är en -74 veronagrön som skall bli orginal utom motor, just nu är den svart, varför vet jag inte, förra ägaren som fixat det, håller på o svetsa upp rosten på den,är klar med vänster sidan,jag har fått tag i lite saab sport o rally delar, som fotbolsfälgar, läderatt, varvräknare, och en 1850 motor, med enkelblås toppar och 36/36 weber, det är lite om mitt projekt, kommer mer info och bilder om jag bara vet hur man får upp dom här :smile:är ju inte världsmästare på datorn, men skall göra vad jag kan.mvh joakim.

  #166792
  vinkel4
  Deltagare

  Här är lite bilder som du har skickat på MMS. Bakre hjulhusen var duktigt rötna.

  #166806
  viggen959
  Deltagare

  Tack så mycke larsson,får testa ikväll om jag reder ut o få upp några bilder,ja det vänstra hjulhuset var duktigt rostigt, hoppas inte det högra är liga hårt åtgånget.

  #166812
  fredrik.a.
  Deltagare

  det här ska bli skoj att följa, grymt jobbat!!

  #166831
  viggen959
  Deltagare

  Har legat lite i garaget idag, inte så mycke svetsat men fått dit en ny bakaxelrem o borrat nytt hål för bromsslangen, men har givetvis fått fel slang”suckar” monterade dit en ny hjulcylinder oxå, ni som vet, när man får dit låsbläcket, så är min cylinder sladrig o hålet typ, skall den vara det?? el hur gör man?? skall se om jag får upp lite bilder ikväll, tacksam för svar ang hjulcylidrarna, Tack skall du ha Fredrik..A.

  #166832
  viggen959
  Deltagare

  Svarvade fotbollsfälgar måste man ha.

  #166833
  viggen959
  Deltagare


  Här håller jag på o bygger upp en ny innerskärm med fästhålen till bakskärmen, inte det lättaste, men F-N den som ger sig”S”


  Här är stötdämparfästet i ordning, var oxå lite knixikt o få till..


  Också blev resultatet, är ju inte exackt som det var innan, men skärmen passar bra ihop med det jag har byggt,syns ju inte sen.

  #166837
  viggen959
  Deltagare

  Här har jag byggt et nytt fjäderfäste,ett litet test, skall ju ha framfjädrarna bak,man måste ju mixtra lite oxå”S”


  O så blev det, har bara tectylat en gång, skall på mer klet, för nu får det f-n inte rosta mer”S”det är vad bilder jag har för stunden, men det kommer mera,hoppas jag får lite nya delar imorgon, så jag kan få ihop bromsarna bak,men jag har o gjöra,ha en bra kväll alla.

  #166843
  vinkel4
  Deltagare

  Ska den bli veronagrön igen eller har du andra planer?

  #166845
  viggen959
  Deltagare

  Ja jag skall ha den veronagrön, gillade inte den färgen innan men ju mer man ser på det gröna ju mer gillar jag den.

  #166922
  viggen959
  Deltagare

  Hej…

  ännu en kväl i garaget, tur man har en snäll sambo”L” har monterat dit bromsarna bak och fjädrar o stötdämpare, återstår bara dra nya broms rör o slang, men slangen jag bestälde ar ju givetvis fel, så jag får öra det sen,sen månterade jag ihop drivaxlen med nytt fett o ny damask, ny övre kulbult,och ny skiva o klotsar, fick dit og900 fjädern oxå o en Gul(hård) stötdämpare, det är väl vad jag har hunnit med ikväll,tiden går ju så fort när man har roligt”S” ha en bra kväll.

  #167033
  viggen959
  Deltagare

  Hej….

  Iväntan på bromsdelar fram o bak till vänster sidan, så rev jag av höger bakskärm, rost fanns där ju men inte så mycke som på vänster sidan,så skönt, blir väl bara några timmar”skrattar”så man börjar ju o närma sig lack”S” här kommer lite bilder…

  #167034
  vinkel4
  Deltagare

  Ser inte riktigt lika röten ut som på andra sidan. Här behöver du väl inte byta nån plåt på själva sidostycket.
  Förgasardelarna är på ingång, väntas anlända i morgon eller på måndag. Så då kan du renovera förgasare om svetsgasen skulle sina. 😀

  #167036
  viggen959
  Deltagare

  Okej, kommer de imorgon så kommer jag ner på lördag?? nä denna sidan är mycke lättare, 3 kvällar så är det väl klart men som du säger gasen börja o sina, en stor tub har gått åt,”S”

  Vinke4: kan man renovera oken?? trycka ut kolvarna o göra dom rena o byta packningar i dom?? el det finns kanske inga renoveringssatser??

  #167039
  vinkel4
  Deltagare

  http://www.websitefolder.net/saabklubben/art-1.asp?id=1266&iPageID=13

  130:- för båda sidor
  Finns även själva bulten som håller ihop oket om den är sliten.
  Det finns även hela utbytesok om man vill lyxa till det redigt ordentligt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 32 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng