Saab 99 -74 (äntligen en indiskgul)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 -74 (äntligen en indiskgul)

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-09-08 20:13.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20748

  anders
  Deltagare

  När jag var lite hade mina föräldrar en indiskgul 99:a från 1974. Den ersattes 1985 av en brun 99:a som jag fick överta när jag fått körkort och som jag fortfarande har kvar. Men ända sen jag var i tonåren har jag velat ha en indiskgul 99:a. Tyvärr har jag inte haft plats innan jag köpte hus, men jag har fotograferat bilar och skrivit upp regnummer allt medan bilarna har blivit mer och mer sällsynta. Idag ser man ju nästan aldrig en sjuttiotals-99:a i trafiken längre.

  Jag har yrat om det i trådar här på Saabklubben tidigare också, här tillexempel http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=87130&page=1 och
  http://forum.saabklubben.nu/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=15558&Number=89849 .

  fler bilder finns på http://www.garaget.org/Anen

  Men nu har jag äntligen fått hem min drömbil. En indiskgul 99:a som inte bara har rätt färg, utan den är dessutom helt identisk med barndoms-99:an. En norrlandsbil som är i stort sett rostfri dessutom. Köpt ny av en herre som då var i 60-års åldern och som verkar ha kört den tills han var runt 85 (senaste besiktningen var för ca 10 år sedan). Tjejen jag köpte bilen av hade fått den av en bekant som var son till eller släkt med första ägaren.

  Vad som hände med barndoms-99:an? Den inhandlades ett år begagnad hösten 1974 (då fanns inte jag) och sommaren 1985 stod den parkerad utanför min pappas jobb bland en massa andra fordon. Någon skulle flytta ett av dessa (av fabrikat Volvo) tyvärr skymde skopan sikten framåt och vår bil fick en smäll av skopan på C-stolparna. Bortsett från att bakrutan blev småsmulor var det inga stora synliga skador på bilen, men försäkringsbolaget löste ändå in den. Här skulle väl historien ha tagit slut men en på Saabverkstan där den hamnat köpte loss bilen och gjorde iordning den vid sidan av. Jag såg den något år senare, men därefter försvann den. När jag nån gång runt 97-98 kollade med bilregistret hade nummerplåten hamnat på en Skoda pickup. Det var inte förrän det senaste året som jag gjorde en beställning från Riksarkivet och kunde följa bilen hela vägen till bilskroten här i Falun i juli 1992.

  #145070

  cabmange
  Deltagare

  Härligt sådant här gillas.

  //MH

  #145074

  soulmannen
  Deltagare

  grattis till köpet kul att du kunde hitta din drömmbil,, hoppas att du får mycket nöje av den.

  mvh dennis

  #145083

  lurker2
  Deltagare

  Fin 99a och grattis till köpet…

  Stämmer som du säger att man sällan ser en 70 tals 99a i trafik. Men! Jag åker omkring i 3 st, en 71a året om, en 71a på sommaren och en 72a året om… De du! 🙂 Jag gillar de tidiga 99orna skarpt å specielt de med rostfria stötfångarna..

  #145148

  anders
  Deltagare

  Tack för alla positiva kommentarer!

  Som projekttråd tror jag det blir lite magert framöver, bilen får stå tills i vår, just nu känner jag att jag måste fokusera på att få klart mitt garage innan snön kommer. Sen när garaget är klart har jag plats för ytterligare en hobbybil. Kanske kan det bli en tvåtaktare framöver nån gång. Det finns en barndomsbil till, en V4:a lika som Vinterstans fast en ’73:a, men jag skaffar hellre en tvåtaktare än en replika på den bilen också. Eller så ska jag ha något fyrhjulsdrivet, vi får se. Men innan dess ska jag nog se till att få fart på ”objekten” som står. Den indiskgula är helt klart närmast en godkänd besiktning.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng