Saab 99 turbo -80 (Renovering)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 turbo -80 (Renovering)

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-05-09 14:14.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3929

  b-motor
  Deltagare

  Hej

  (Första inlägget från gamla forumet 2008 – 08 – 02, lägger sedan in det som är nytt)

  Nyinhandlat den 31/7. En Saab 99 turbo -80, 4 vxl marmorvit skönhet med vatteninsprutning.

  Bilen skall göras användbar, topp saknas på den för tillfället, men mycket delar har redan införskaffats, återkommer med bilder på det. Den renoveras vid sidan av den röda, dock inga stora rostlagningar nu, den kommer även ställas in för vintervila till hösten.

  Bilen har gått 17400 mil och stått still i en ladugård i 17 år, en härlig bil som måste få börja sluka lite mil igen!

  Mvh Daniel

  Tankar från en räddad 99 turbo………

  Efter 17 år i min mörka och tråkiga tillvaro tillsammans med mina andra tilltufsade turbokompisar så öppnades helt plötsligt logdörren upp och spred ljus in på våra smutsiga och dammiga plåtkroppar. Och alla skrek vi nog i kör inombords ”köp mig, ta mig, det är mig du vill ha”, men idag var det min tur, mannen med turbotröjan valde MIG! Lyckan spred sig innanför plåtkarossen och min varvräknare rusade till en kort stund då jag insåg att jag var den han ville ha!!

  Ett tag så ångrade jag mig nästan då de började rycka och dra i mig med någon som hette VOLVO BM, men till slut kom jag upp ur min håla där jag vilat så länge. Väl ute ur hålan möttes jag av ett starkt sken som gjorde att jag flertalet gånger fick gnugga sömndammet ur mina strålkastare, var det solljus mitt plåtansikte skådade??? Ner för logen blev jag knuffad och upp på ramper bar det och sedan stod man där efter Mr Avalanche… De band fast mina sulor, trodde de jag skulle rymma??? Vart skulle jag??

  I flera timmar stod jag där och skumpade efter Mr Avalanche från Boston. När vi väl stannade för gått så var vi i Landsbro och jag fick byta plats med en jämngammal polare, som nu istället skulle vidare till sin vintervila då jag blivit första prioritet. Ja lite sura blickar från 900:an kom det då hon rullade upp på kärran istället för mig. Hon kommer nog att gilla mig trots allt när hon lär känna mig, det finns ju plats för oss alla här..

  Dagen därpå efter en god natts sömn under klar himmel så fick jag ett brutalt uppvaknande, mannen med turbotröjan spolade vatten i mitt ansikte, jag trodde att nu var min sista stund kommen och kippade efter andan… Då slutade han att spola vatten och döm om min förvåning så var den 17 år gamla och tunga smutsen nu borta…

  Han attackerade även mig med en snabeldraks liknande sak som jag från min ungdomsdagar minns och som jag tror de tvåbenta kallar för dammsugare.

  Trots ett brutalt uppvaknande efter 17 år på en loge så har jag nu kommit till ett ställe att trivas och att stanna för gott. Här har jag många turbovänner, både tvåbenta och såna av plåt.

  Mvh Den marmorvita 99:an

  #27502

  b-motor
  Deltagare

  Hej

  (Sista inlägget från gamla forumet, 2011 – 04 – 02)

  Nu är bilen hel igen, med ny gröntonad ruta monterad!

  Premiärrundan är nu gjord, två härliga mil blev det. Bra koppling och bilen läcker inte längre olja.

  Nu återstår att fixa dörrar….

  Mvh Daniel

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng