Saab 99L Automatic -74

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99L Automatic -74

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-08-21 10:08 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16562
  robin
  Deltagare

  Hej på er!

  Har ett litet projekt som jag kan bidra med. Dock utan bilder än så länge, men det ska ordnas så fort jag kan.

  Lite historia:
  Fick tag på en Saab 99L Automat, årsmodell 1974. Då jag såg annonsen trodde jag att den var rätt sliten, men jag bestämmde mig ändå för att åka och kika på bilen och ge den en chans. Sagt och gjort, jag, min far och en motorkunnig släkting åkte och kollade på pärlan. Men vi fick en possitiv överraskning.

  Lite rost finns på skärmkanterna och lite här och där. Främst på vänstersidan. Lacken var visserligen lite matt, men det går att ordna. Under är bilen riktigt fin. Inredningen är jättefin, två små sprickor bara i ena stolen men inget som inte går att laga. Motor och låda funkade perfekt, inget skrammel eller missljud. Men bäst av allt, bilen har haft få ägare och endast gått 6000 mil! Låter otroligt, men det stämmer enligt dokumentation.

  Så det som ska göras nu är att försöka lista ut varför kylfläkten inte fungerar. Dessutom är torkarmotorn lite rasslig, den verkar vilja fungera, men orkar inte så en uppsmörjning ska nog pigga upp den lite. Sen är det lite rostlagning och lite uppfräschning av lacken som ska göras och till sist besiktning.

  En annan sak som kan vara intressant i det hela är att jag är näst intill helt blind. Men har ett mycket stort motorintresse och är särskillt tokig i gamla Saabar. 🙂 Allting har jag löst hittils, förutom körningen. Men det finns ju familj, släkt och kompisar med körkort. 😀 Jag går efter den principen att vill man något så går det.

  Men som sagt, bilder på händelseförloppet kommer.

  På återseende. 🙂
  MVH Robin

  #110641
  Martin
  Deltagare

  Jättekul Robin!
  Kylfläkten; Börja med att kontrollera att kontakten som styr kylfläkten är hel.

  Lycka till med din bil! Vi kanske träffas i Uppsala.

  #110642
  96GT
  Deltagare

  Lycka till… har själv haft just en 99L Automatic 74 (brun metallic med orange inredning)på mitten av 80-talet. Fantastisk att köra. Ovanlig bil då. Sällsynt nu?

  #110838
  robin
  Deltagare

  Hej!

  Okej, tack för tipset! Ska kolla det där. Själva fläktmotorn fungerar. Det vet jag då vi provade att koppa den direkt till batteriet. Så det måste vara någon kabel, alternativt termostaten.

  MVH Robin Pettersson

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng