Saab för Export, till Frankrike

Forum Övrigt Allmänt Saab för Export, till Frankrike

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2015-09-23 09:56 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #379580
  timo
  Deltagare

  Jag har en Saab till salu och har en interessent från Frankrike, jättebra! Franska transportstyrelsen kräver ett COC dokument för import, det dokumentet fanns inte på den tiden när bilen tillverkades. Hur går man tillväga för att bilen kan exporteras till Frankrike i alla fall. Finns det någon här som har några erfarenheter.
  Det handlar om en saab 900 från 1989.

  #379582
  Bengt Åkesson
  Deltagare
  #379589
  timo
  Deltagare

  Tack Bengt Åke för dit svar, jag är inne på hur man avregisterar ett fordon, problemet är att franska transportstryrelsen kräver ett COC(certificate of conformity) dokument för import av fordon. Detta dokument utfärdades från och med 1997 vid nya fordon. Så det det dokumentet finns inte till min bil. Frågan är hur man går till väga för att kunna importera en sådan bil in i Frankrike.

  #379656
  e larsson
  Deltagare

  Det borde Transportstyrelsen kunna svara på. Hör med deras kundtjänst om dom kan hjälpa dig.

  #379670
  stefan
  Deltagare

  är inte detta nåt som köparen borde ha koll på? Det kan ju lika gärna vara så att bilar som är äldre än 97 omfattas av andra regler? Det verkar långsökt att man ska kunna tillhandahålla ett intyg som kanske började användas då……………
  Att hålla reda på regler hur man importerar till landet ifråga borde ligga helt på köparens ansvar. Ditt är enbart att se till att den blir tullad på rätt sätt så att du får papper på att den lämnat landet. Det finns ju fall där köparen helt sonika struntat i det och bara kört in den i landet.

  #379925
  timo
  Deltagare

  Tack för alla svar, det varkar som att det är på väg att lösa i alla fall. Det var franska transportstyrelsen som ville ha bilder framifrån, bakifrån och båda sidorna på bilen plus tillverkarbrickan som sitter in i motorutrymmet. Svaret som jag fick från Tst gick inte längre än att det inte hade färdats ut ett coc dokument till det fordonet(jag undrar varför jag skrev ett mail dit egentligen) och sen en kopia på hur Sverige hantera import fordon, som flyttgods, avgaskraven osv, ialla fall det var inget hjälp alls.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng