Saabklubben har ett nytt forum

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Saabklubben har ett nytt forum

 • Detta ämne har 155 svar, 26 deltagare, och uppdaterades senast 2016-12-20 10:05 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 156 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #217729
  Jonathan
  Deltagare

  Varmt välkomna till Svenska Saabklubbens nya forum!

  Nu är vårt nya forum här, med nära koppling till vår hemsida. Det är inte bara utseendet som är detsamma, både hemsida och forum snurrar nu på samma tekniska plattform. Detta är det första av tre steg mot en enhetlig plattform för vår hemsida, forum, medlemsregister och webbshop.

  Som ni kan se så är vårt nya forum rätt så likt vårt tidigare forum. Det är dock två helt olika tekniska lösningar och det finns därför en hel del nyheter här. Vi har försökt att anpassa det nya forumet så gott det går efter tidigare forum, men ni kommer säkert klia er i huvudet en del.

  Så vi kör en liten introduktion till det nya forumet här:

  1. Logga in med samma användare och lösenord som du hade i det gamla forumet.

  Om du inte kommer ihåg ditt lösenord så finns en funktion för att skapa ett nytt lösenord och få det skickat till dig via e-post på inloggningssidan. Om du trots detta inte kommer in (om du t ex har bytt e-postadress) så kan du maila mig på @saabklubben.se”>webbmaster@saabklubben.se och få hjälp.

  2. Alla gamla kategorier, trådar och inlägg finns i det nya forumet.

  Det är bara att ta vid där du slutade senast. Det som inte har följt med till det nya forumet är PM (privata meddelanden), visningsbilder, signaturer och medlemsnummer. När du har loggat in i det nya forumet så kan du besöka https://saabklubben.se/medlemmar/dittanvändarnamn (ersätt dittanvändarnamn med ditt användarnamn) och ställa in din bild, signatur samt skicka/ta emot nya PM där.

  Alla bilder är även flyttade hit från det gamla forumet. Det var ingen enkel uppgift, då vårt tidigare forum ändrade namnen på bilderna och hade interna referenser till olika inlägg osv osv (jag kan skriva en uppsats om det). Med ”alla bilder” så menar jag egentligen 11,2 GB bilder av 11,7 GB bilder som fanns i det gamla forumet. En del bilder gick inte att få över systematiskt pga hur de var döpta av våra användare. Om det är någon bild du saknar och verkligen vill få återställd, kontakta då mig om det.

  3. Medlemskategorin är nu kopplad till riktiga medlemmar, inte till ett lösenord.

  Medlemskategorin i forumet har man tidigare kommit åt via ett lösenord från senaste numret av Bakrutan. Detta är nu ändrat så vi har en riktig medlemshantering istället. På så sätt får man som riktig medlem även tillgång till medlemssidorna på vår hemsida med medlemsrabatter, färgrecept, alla nummer av Bakrutan, Saabvisionen osv.

  Vårt medlemsregister har en del brister som innebär att vi inte har kunnat koppla ihop alla medlemmar med rätt forumanvändare per automatik. Det är istället något som vi kommer behöva hantera manuellt inledningsvis. På så sätt kan vi ändå komma igång med det nya forumet nu.

  Om du är medlem i Svenska Saabklubben och vill få åtkomst till medlemskategorin (och allt annat medlemsmaterial på vår hemsida) för din forumanvändare nu, läs och följ då instruktionerna i denna tråd: https://saabklubben.se/forum/amne/registrera-medlemskap-i-det-nya-forumet/

  Alla forumanvändare som är medlemmar kommer så småningom att få rätt åtkomst oavsett om man läser/följer tråden ovan. Dessutom har den gemensamma användaren (med användarnamn och lösenord i senaste Bakrutan) åtkomst till medlemssidorna på vår hemsida samt läsrättigheter i medlemskategorin i vårt forum.

  4. Fråga gärna och rapportera fel/saker ni saknar här!

  Vi har ansträngt oss för att få det nya forumet att likna och fungera så mycket som möjligt som det tidigare forumet. Det handlar dock om två väldigt olika tekniska lösningar, så allt fungerar inte exakt som tidigare. Var därför inte rädd för att fråga om det är något ni undrar över här. Det är bättre att ställa frågor här, som vi kan besvara så att alla användare får svar.

  Sedan får ni gärna rapportera om det är något som inte fungerar eller om det är något ni saknar här. Vi har en redig att göra-lista med moderatorerna, men vi vill gärna höra var ni har för önskemål och behov. Det är för er som detta forum finns till och vi har mycket större möjligheter till att anpassa det nya forumet (än det tidigare). Ris och ros mottages tacksamt!

  Till sist: om du hittar ett mer kritiskt fel eller har frågor som du vill ta direkt med mig så finns jag på %40sa%61%62klub%62e%6e<%2f%61>.se">webbmaster<a href="https://saabklubben.se/medlemmar/saabklubben/" class="bbp-user-id-22979 bbp-user-mention">@saabklubben</a>.se.

  #221387
  Johan H
  Deltagare

  Snyggt jobbat, Jonathan! Dock verkar inte riktigt allt fungera ännu. Jag kommer t.ex. inte åt några av sidorna kopplade till min profil utan jag får HTTP404-fel. Detta gäller https://saabklubben.se/medlemmar/johanh/ och alla undersidor såsom Activity, Messages o.s.v.

  #221400
  Magnus E
  Deltagare

  Tack, vilket jättejobb du gjort!

  Det jag saknar i det nya forumet som jag använde mig av jämt i det gamla var att man kunde se som senaste inläggen oberoende av i vilket ämne dom låg i.
  Det var så lätt att se vad som var nytt i forumet då.

  Det kanske kommer en sån funktion så småningom?

  Saab 96 -61 Saab 97 -72 Saab 900 -95

  Jag ber om ursäkt för eventuella stavfel, jag är dyslektiker
  Magnus E

  #221407
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Bra jobbat!

  /B

  #221414
  Jonathan
  Deltagare

  @johanh vad spännande, dessa sidor har fungerat de senaste 3 dagarna. Nå, felsökning pågår. 🙂

  @magnus-e ja, det är du inte ensam om. Funktion för att se senaste trådar/inlägg osv är på ingång!

  #221416
  Jonathan
  Deltagare

  Och nu fungerar profilsidorna (med PM osv) som de ska. Det var en cachefunktion som ställde till det.

  #221417
  Johan H
  Deltagare

  Utmärkt! Jag kan bekräfta att det fungerar här också. 🙂

  Jag ser förresten att en hel del textsträngar saknar översättning till svenska. Om det finns någon PO-fil kan jag hjälpa till med att översätta.

  #221418
  bovy
  Deltagare

  Hej.
  Jag kan vara ute och snurra… men när någon har kommenterat i en tråd så blir den personen med i alla trådar som den sista skrivande? Se bilder: http://www.og900.se/bilder/

  Mvh Martin

  Stolt ägare till 1360 kilo kärlek.

  #221425
  Johan H
  Deltagare

  Jag kan tillägga att jag saknar funktionen för att redigera inlägg. Jag hittar den åtminstone inte. Dessutom har min och till synes alla andras profilbilder försvunnit, utom din @sulo. Skumt.

  #221426
  Jonathan
  Deltagare

  @johanh att din profilbild försvann beror på att jag inaktiverade gravatar-funktionen. Den funktionen segade ner forumet något enormt. Ladda upp en egen bild på din profilsida istället (som i det gamla forumet).

  #224353
  Lilln
  Deltagare

  Hej å hå!
  Kommer nya forumet att fungera med Tapatalk?

  När jag ska skriva ett svar i en tråd via webläsaren i min Iphone 5 nu så går inte det pga att bla. a ”skicka” knappen simmar ur bild så att säga 🙂

  Ha de!
  /Jonas

  #224566
  Jonathan
  Deltagare

  Jonas, Tapatalk har installerats och konfigurerats för det nya forumet. Forumet känns dock inte igen hos Tapatalk (i deras kontrollpanel för webbmasters), så jag har kontaktat deras support om det för att få hjälp.

  Tack för noteringen om iPhone-buggen, lägger till det på att göra-listan!

  #224758
  Janne Hagnell
  Moderator

  Får det tyvärr inte att funka i iPhone. Textfälten blir superlångsmala och inläggsfältet blir beskuret så högra delen, med Skickaknapp, hamnar utanför utan möjlighet att scrolla. Måste skiva så jag slutar till höger eller mellanslaga mig dit för att kunna skicka.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #224763
  bovy
  Deltagare

  Hej.
  När det gäller min fråga tidigare i tråden. Är det bara jag som upplever detta eller det ska vara så?
  Mvh Martin

  Stolt ägare till 1360 kilo kärlek.

  #224780
  Jonathan
  Deltagare

  Martin, du är inte ensam om att uppleva detta. Det är en bugg som ska åtgärdas här inom kort.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 156 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng