SAABO luktproblem

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-03 10:51 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17829
  peo
  Deltagare

  Jag just tagit ut min Saabo ur vinterförvaringen och kört in den i min hobbyverkstad för genomgång. Saabon köptes i höstas efter många år i vila. Skapligt orginalskick men inredningen verkar vara ommålad.
  Det första problemet jag stöter på är att det är en föskräckligt stark plastlukt inuti. Ungefär som en nyplastad båt. Man tycker att efter 40 år borde plastlukten vara borta. Är det vanligt att de luktar starkt? Hur får man bort lukten?

  #121045
  goran sahlen
  Deltagare

  Hej!

  Ett bra sätt att få bort lukter av alla de slag är att använda någon form av koncentrerad syra. Enklast att få tag i är nog ättiksyra (men inte ättika man köper i affären utan koncentrerad ättiksyra, så kallad ”isättika”). Ställ in en öppen glasburk med denna vätska någonstans i vagnen och stäng till dörren en tid (några dagar). Se till att inte spilla ut något av vätskan bara – det ger fläckar och är dessutom farligt att få på sig! De flesta lukter brukar ge med sig av detta eller i alla fall minska avsevärt. Fungerar också på cigarettrök och askkoppss-stank(”doft”). Går också bra med konc. saltsyra eller svavalsyra, men de är nog svårare att få tag i om man inte har kontakter inom kemibranschen.

  //Göran
  vice sekr i klubben

  #121062
  roger forssen
  Deltagare

  Hej
  Det är vanligt att det luktar plast. Det gör det i min Saabo från 67 också. Men det går bort rätt snabbt bara man vädrar lite innan man ska sova.

  Saabohälsningar
  Roger Forssén i Norrköping

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng