SAABO luktproblem

  • Författare
    Inlägg
    • maj 3, 2008 at 05:57 #17829

      Jag just tagit ut min Saabo ur vinterförvaringen och kört in den i min hobbyverkstad för genomgång. Saabon köptes i höstas efter många år i vila. Skapligt orginalskick men inredningen verkar vara ommålad.
      Det första problemet jag stöter på är att det är en föskräckligt stark plastlukt inuti. Ungefär som en nyplastad båt. Man tycker att efter 40 år borde plastlukten vara borta. Är det vanligt att de luktar starkt? Hur får man bort lukten?

        maj 3, 2008 at 07:51 #121045

        Hej!

        Ett bra sätt att få bort lukter av alla de slag är att använda någon form av koncentrerad syra. Enklast att få tag i är nog ättiksyra (men inte ättika man köper i affären utan koncentrerad ättiksyra, så kallad “isättika”). Ställ in en öppen glasburk med denna vätska någonstans i vagnen och stäng till dörren en tid (några dagar). Se till att inte spilla ut något av vätskan bara – det ger fläckar och är dessutom farligt att få på sig! De flesta lukter brukar ge med sig av detta eller i alla fall minska avsevärt. Fungerar också på cigarettrök och askkoppss-stank(“doft”). Går också bra med konc. saltsyra eller svavalsyra, men de är nog svårare att få tag i om man inte har kontakter inom kemibranschen.

        //Göran
        vice sekr i klubben

          maj 3, 2008 at 10:51 #121062

          Hej
          Det är vanligt att det luktar plast. Det gör det i min Saabo från 67 också. Men det går bort rätt snabbt bara man vädrar lite innan man ska sova.

          Saabohälsningar
          Roger Forssén i Norrköping

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.