Saabstart 2012 Le Mans Classic!

Forum Övrigt SSR Saabstart 2012 Le Mans Classic!

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-07-03 22:16 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6355
  Dicst
  Deltagare

  Äntligen dags! :race

  2012 LeMans classic startar till helgen och det engelska teamet bestående av Chris Parkinton, Chris Parkes samt vår svenska formelbilsförare Ferdinand Gustafsson (tidigare SAABanställd) ska återigen rejsa med replikan av den British racing gröna SAAB 93 (#43) som privatföraren Sydney Hurrell tävlade med samtidigt som Sture Nottorps bil (#44) 1959.

  Jag har även denna gång haft det stora nöjet att kunna bidra till deltagandet i tävlingen, genom att låna ut en historiskt korrekt PII44-förgasare till teamet för att krama ur de sista dyra hästkrafterna.

  Vid förra resan med detta team och denna bil 2010 drog man olyckligt nog på sig en hel del straffpoäng genom att misstolka exakt vid vilket varv man skulle in i depå. Denna gång är man säkert bättre förberedd mot fransosen…

  Resultaten finns att leta fram på en seeeeg websida hos http://www.lemansclassic.com under ”Grid 3”, startnummer 15 (PARTINGTON/PARKES/GUSTAFSON GBR/GBR/SWE SAAB 93 1959)

  Lycka till!
  /D

  Reportage 2010: http://www.classicdriver.com/uk/magazine/3200.asp?id=14684


  Min lilla förgasare….

  /D

  #45423
  rally
  Deltagare

  Är luftrenaren verkligen historiskt korrekt Dick????? :ID :ID

  Jävligt fränt förövrigt

  /Fredrik

  #45425
  Dicst
  Deltagare

  Fredrik: Ja, det var tysken Hans P. Auspuff Hinkelknopff som använde denna typ av filter först i Goggomobil-Götterdämerungs LeMans-satsning 1957, så det ligger med inom FIAs periodspecifikation. Däremot är detta en senare Misab kopia, då originalen ofta drar iväg rejält i pris på Tradera….

  #45426
  rally
  Deltagare

  Luftfilter är fritt i App K Dock inte luftrenaren

  /Fredrik

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng