Saabverkstad i Röbäck samt Lancia Volumex

Forum / Övrigt / Off Topic / Saabverkstad i Röbäck samt Lancia Volumex

Forum / Övrigt / Off Topic / Saabverkstad i Röbäck samt Lancia Volumex

  • Författare
    Inlägg
    • februari 8, 2010 at 21:11 #21636

      Hej,
      För ett antal år sedan så köpte jag en Lancia Beta HPE VX dvs. med kompressormatad motor av en kille utanför Umeå i Röbäck. Jag och min bror var där och hämtade bilen vid en verkstad som om jag inte minns helt fel var eller hade varit en Saabverkstad. Killen jag köpte bilen av hade köpt den i Tyskland och sen importerat den till Litauen där han jobbade och bodde med en flickvän och sen körde han bilen till Umeå och bilen blev stående.

      Efter ett tag så blev det tydligt att jag hade för många projekt och allt för lite tid så bilen avyttrades och nu har jag kommit i kontakt med en man från Kalmar som har köpt bilen och är sugen på att försöka regga in den i Sverige. Jag hittade den Litauiska nummerplåten i garaget, men undrar om någon minns denna bil och vad killen ev. kan heta som tog in den till Sverige. Dessa uppgifter skulle underlätta för Åke i kalmar att få bilen i registret.
      Mvh Per E, Bengtsfors

        februari 8, 2010 at 23:38 #152870

        Hej Per!

        Jag kan inte påstå att det klingar speciellt bekant för mig som Umeåbo sedan barnsben vad gäller Saabverkstad i Röbäck. Såvida bilen var körd med under perioden i Umeå så borde detta dock var bekant i en del kretsar så jag ska kolla runt lite.

        MVH

          februari 9, 2010 at 00:23 #152871

          Hejsan Per!
          bröderna Westberg har haft en bilverkstad i Tavelsjö utanför Umeå (nu mera såld och finns i umeå). En av bröderna har en son som bor i Lettland nuförtiden. Kan det vara han kanske?

            februari 10, 2010 at 18:13 #152976

            Hej och tack för era svar. Jag väckte liv i min gamla utrangerade PC och hittade e-postkorrespondans från när jag köpte bilen 2001 på en webbauktion. Stefan Westberg hette han och det var från Lettland inte Litauen som han tagit in bilen. Får berätta detta för mannen i Kalmar. Var in på westbergsbils hemsida. Är bröderna Westberg aktiva på något annat sätt nu när de har sålt firman, bor de kvar i Tavelsjö så man kan hitta nåt telefonnummer? Mvh Per

              februari 12, 2010 at 18:29 #153079

              Jag delgav nuvarande Lanciaägare den info som ni kommit med och de mejl som jag hade kvar och han hade fått tag på Stefan som numera bor i Riga och han hade kvar fordonshandlingarna så med dom och de reg.skyltar som jag hade liggande kvar i mitt garage så verkar det inte vara några problem att få ut denna udda bilen på vägarna som svenskreggad. Sålde Saab även Beta eller var det bara A112, Y10 och Saab 600?

                februari 12, 2010 at 23:39 #153102

                Saab sålde även Beta

              • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.