Saabworks uppdaterad

Forum Övrigt SSR Saabworks uppdaterad

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2013-01-03 18:42 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6455
  tikkis
  Deltagare

  Hej på dig !

  Blåvit hemsidan är nu uppdaterad, och liten ändring är gjort. Du kan bla filtera bilarna, chauffören etc. Vissa bilar har stark Finsk-Svensk bindelse, så kollar bara. Om ni vet mer om bilarna, så bara sicka mail till oss så kan vi korrectera information.

  saabworks@gmail.com

  Två bilar som intresserar mycket är Antero Laine´s gamla 99 turbo som har sold till sverige ?? är bilen kvar nåstans ???
  Sen gula ”Keltiäinen” V4 rallycross/backe/isbana- bil som Henry Nilsson från Överkalix rattade på 90-talet. Innan det, bilen var nåstans I Östersund regionen. Bga. det är mycket proffiskt byggt med ”rättä” delarna, har jag känslan att det är byggd mannen som har haft bra kontakten till Saaben. Vore fint ser bilderna hur bilen har sett ut i 70-80-talet för kommande renovation.

  http://www.saabworks.fi/class/rallycross/

  mvh Tomi Tikanmäki

  #49993
  bengt sjoman
  Deltagare

  Här finns lite film 1,29,55 på vad jag tror är Keltiäinen bilen. Kördes av Åke Andersson Sundsvall. Finns många fler filmbitar. Sök ”Kumho cup” så kommer det upp en del. + Flera Saabar. :race
  http://www.youtube.com/watch?v=7RlCsL2shZc&feature=BFa&list=UUL-sL4QWf4ik5vnvcZOSbMg

  /Bengt

  #48105
  tikkis
  Deltagare

  TACKAR ! det var ”Keltiäinen”. Kartläseren ska fixa bilen lite efter förra vinters rulning, så förhoppningsvis kan vi köra lite med den i Finska klubbens vintermöte.

  det ser ut, att gul färg var mycket populärt 80/90-talet.

  #50069
  bengt sjoman
  Deltagare

  Här är bilen vit. 10,35

  #50103
  tikkis
  Deltagare

  :race

  Fint se när bilen har varit i riktigt bruk. Tackar !!
  Hittade 1:14;35 och 1:43;00 också. Jag hörde inte helt, men kanske relativt bra resultat i allafall.

  Många andra Saabar också.

  ps. igår kväll när jag putsade vidare garagehyllorna, hittade jag före detta ägarnas; Åke Andersson´s och Henry Nilsson´s telefonnummer som var skrivit upp till liten paperlap början 90-talet. Kanske det är inte så dum när man sparar nästan allt genom decennier ?!

  #50157
  hubbe
  Deltagare

  Tomi:

  i går kväll hade vi Saab Stammtisch i Hamburg. När Simo Lampinen inte susar rund i världen, så är han alltid med. Vi prata gerna om de gamla tider med Saab 96, och hur bra du hållar dom i livet.

  Hubbe

  #50806
  tikkis
  Deltagare

  Lite finjustering har gjort. Nu huvudsidan du hittar blåvita bilar (kronologist från första bil (AYA-10)till sista (AJX-702) samt rallycrossbilar).
  Andra Saabar kan man hitta genom Filtering: Saab typ, rally, rallycross, förare, årsmodell etc.

  Nästa steg är ladda en liten incar-file från hösten 2011, tävlning när bilen funkar uttmärkt, men pilot troligtvis hade inte vagnat helt.

  http://www.saabworks.fi

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng