Samma bromsbackar/”andra delar” på nån annan bil?

Forum Övrigt Allmänt Samma bromsbackar/”andra delar” på nån annan bil?

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-07-23 22:48.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14551

  anonymous
  Deltagare

  Eftersom sökfunktinen endast fungerar när jag inte söker efter något viktigt och slutar fungera när jag verkligen vill ha svar på något så får ja ställa ytterligare en fråga…
  Känns som ja börjar bli tjatig……..

  Nu när alla bromsar e nerrivna på den 93B-59 jag håller på med så satt jag och funderade på om det kan skilja så värst mycket på bomsbackarna på dessa och nån annan lämplig kärra. Kanske är det så att det finns fler delar från andra bilar som är ”samma”. Klart att jag förstår att det finna många parametrar som kan skilja, men vem vet…. ibland måste man ha tur också.

  Finns det nån som kollat på detta? Kanske finns bromsbackar på biltema men nån helt annan bil/modell.

  Detta kanske känns som konstiga idéer… men man har ju hört om sådana historier förr…..

  #96749

  stefan
  Deltagare

  mmm men tänk på att din saab är en 59 och visst finns det andra bilar som delar på likadana bromsbackar men de var moderna runt 1959 de också……….jag tar 340kr för satser till bak och runt 500 för fram. Fram är jag dock tvungen att börja med bytes då det har blivit väldigt svårt med nya backar.

  #96750

  anonymous
  Deltagare

  det handlade inte om min snålhet här……
  Att du har vissa delar är alldeles förträffligt. Tanken va mest om om det finns delar som är lika mellan Saab och andra tillverkare.

  Har några vänner som också håller på med gamla bilar, företrädelsevis VW och Volvo. Där är ju marknaden enormt mycket större och även kunskapen om vilka delar man kan använda från andra bilar och modeller. Men det finns ändå delar som kan vara mer eller mindre omöjliga att få tag på.
  För oss Saabare så är det ju betydligt värre… Litet märke, få producerade vagnar, ovanligare hobbybil och väldigt liten nyproduktion.
  Det är av dessa anledningar jag ifrågasätter om det har studerats något om vilka delar som kan användas…..att jag sedan ”råkade” välja just bromsar i mitt förslag beror snarare på att jag hållit på att renovera bromssystemet under några dagar och således är lagom indoktrinerad av detta. Men det kan lika gärna vara termostat eller pedalgummi…..

  Tack på förhand

  #96751

  stefan
  Deltagare

  jag menade ingenting med mitt svar, visst finns det motsvarigheter på andra bilar men min kommentar om just årsmodellen 59 är just att det inte finns så många alternativ. Hade vi kommit upp närmare sjuttiotalet börjar det bli mer ”standard” delar som hjulcylindrar och annat.
  Bromsbackarna fram på din bil sitter bland annat på Hillman Minx, Sunbeam Rapier, Commer och Triumph TR2 1953 om det gör saken lättare.
  Min målsättning är knappast att hemlighålla information utan att lagerföra reservdelar till rimliga priser för att förhindra att fel uppstår, det finns folk som tipsat om bromsslangar som visserligen passar men som kanske är av fel längd. Vad gör nån cm hit och dit men alla tänker inte på att hjulet fjädrar. Det är typiskt såna listor som figurerar på nätet (även till Saab) och många ersättningar är ju rent av felaktiga och många gånger trafikfarliga. Därför talar jag om vad jag säljer och undviker liknande rekommendationer att ditten och datten passar. Det får var och en lösa själva. Jag har lagt ner ett enormt arbete på att ta fram allting efter Saab spec och att slangar och hjulcylindrar är rätt till rätt årsmodell. Gillar definitivt inte människor som säljer delar och säger att det är bara att byta i par om dimensioner och annat är fel.

  #96752

  anonymous
  Deltagare

  Jag menade inget ”illa” i mitt meddelande heller, o trodde inte det om ditt heller….

  Lite roligt att du iaf kunde specifiera andra bilar med ”samma” delar…. började dock fnissa lite tyst för mig själv när jag såg vilka exemplen var….

  Självfallet har du en poäng i ditt inlägg. Orignal är i regel den bästa lösningen. Men har man lite sunt förnuft och en konstruktör/produktutveckligs-utbildning i botten så hoppas jag sannerligen att man inte är så korkad att man väljer rent ”felaktiga” delar.

  Men men…… det va mest nyfikna frågor. Men det verkar vara klent med ”same shit diffrent name” till våra underbara vagnar om jag förtår det rätt!

  #96753

  anonymous
  Deltagare

  Kom precis på en annan ”del” som jag söker……

  HUr är det med fjädrar och stötdämpare. Funderar på att sänka bilen lite marginellet men vill då byta fjädrar. Finns det nåt som passar och sänker eller finns det något som passar och man får ”anpassa” själv, eller e det så att man ”måste” utgå från originalen?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng