Skattefria bilar, hur blir det?

Forum Övrigt Allmänt Skattefria bilar, hur blir det?

 • Detta ämne har 6 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-06 12:24 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18371
  jean
  Deltagare

  Jag undrar om det är någon som vet hur det går med skattefria bilar framöver? Jag har hört alla möjliga rykten, allt från att fortsätta som det är, till att endast årmodell -75 och äldre skall vara skattefria. Nån som vet?

  #124949
  v4ever
  Deltagare

  Har också läst samma sak! 🙁
  Förslaget är att 1975 och äldre ska undantas från skatt, men blir lite fundersam över hur de ska lösa det med alla bilar från 75 till 78 som redan blivit skattebefriade och är i trafik i dag!? :sick:
  Alltså, frågan kvarstår, hur gör regeringen??

  #124950
  anders
  Deltagare

  vad jag vet är inte sista ordet sagt än, men bilar som redan är skattefria (alltså 76,77) ska INTE börja beskattas igen. Fast det kan ju gå med det löftet som med alla andra….

  #124951
  anders
  Deltagare

  V4ever skrev sitt inlägg samtidigt som jag skrev mitt. Vad jag hört var att man inte skulle börja beskatta nån bil som redan var skattefri, men finns det ett sånt förslag så backar jag på den punkten.

  #124980
  jean
  Deltagare

  Men visst kan de börja skatta bilar som idag redan är skattefria? Det är ju STATEN vi talar om.. Glöm inte hur de gick för de äldre dieslarna för några år sedan, de blev plötsligt beskattade som nya dieslar, flera tusen kr dyrare per år. (Från början hade de ju ”bara” dubbel skatt jämfört med bensinare, medan nya dieslar hade ca 5 ggr bensinskatten. Men vips så var även de äldre dieslarna lika dyra som nya. ”Miljöskäl”, sas det)

  #125049
  janneh
  Deltagare

  Ärendet har utretts av Vägverket som presenterat sitt förslag till regeringen (det finns i sin helhet under en annan tråd, sitter inte vid min egen dator så jag kan tyvärr ej bifoga det). Där föreslås 1975 som gräns, det är sagt att inga skattebefriade ska bli beskattningsbara igen men som sagt, man kan inte vara säker på något. Det jag ÄR säker på är att jag har dragit igång en protest mot detta, enligt min åsikt, idiotiska förslag och protestnamnlista kan beställas av mig genom mail eller PM.

  #125051
  Martin
  Deltagare

  Länk till utredningen

  Jag tycker att utredningen inte håller speciellt hög kvalitet som hantverk betraktat, jag hoppas att beslutande får ett bättre underlag.

  Läs mer i förra tråden

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng