Slavcylinder 99 B-motor

Forum Modellspecifika forum 90/99 Slavcylinder 99 B-motor

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2006-07-31 15:21 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14600
  jacke
  Deltagare

  Hej!
  Jag måste byta slavcylinder och urtrampningslager på min Saab 99 GL med 2 liters B-motor. Anledningen är att kolven skurit/rostat fast + att jag var lite för hårdhänt vid urmonteringen. Jag har konstaterat att diametern på kolven är 40 mm, men funderar nu på följjande sak: Om jag köper en slavcylinder med tillhörande urtrampningslager som har 39 mm, kommer detta att passa?
  Jag hade tänkt plocka delar från en kompis gamla B-motor men såg då att hans solfjäder var mer ”inkapslad” och dessutom såg slavcylinder och urtrampningslager annorlunda ut. Kan detta ändå passa eftersom bägge är 74kW B-motorer ?
  Kan tilläggas att min bil är från 77 men motorn är bytt så jag vet inte från vilket år den är. Min kompis motor är troligen äldre, gissningsvis från 73.

  Vore oerhört tacksam om någon kunde reda ut detta med B-motor kopplingar för mig.

  MVH

  Jacke

  #97139
  pelleturbo
  Deltagare

  Det går alldeles utmärkt med en 39mm slavcylinder,men du måste även byta urtrampningslagret.Att det skiljer på din och din kompis ska det göra för 73an ska ha den gamla slavcylindern som ligger utanpå växellådan.

  #97140
  jacke
  Deltagare

  Tack för svaret!
  Då vet jag att det borde funka med en ny slavcylinder med urtrampningslager från t.ex. Mekonomen. Och troligen passar inte kompisens slavcylinder på min växellåda.
  Tusen tack för att du redde ut detta för mig

  MVH

  Jacke

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng