Slavcylinderproblem

Forum Modellspecifika forum OG900 Slavcylinderproblem

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-02-03 10:23 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17439
  bengt norell
  Deltagare

  Hej
  Jag använder en kopplingsslavcylinder från 900 87-88 till mitt Lotus Seven bygge, mitt problem är att cylindern sprungit läck för andra gången. Första gången var det en o-ring som antagligen fastnar och börjat rulla, det hade gått ur flisor. Jag använder en Toyota motor och växellåda så jag har gjort en egen fästanordning för cylinder, Jag håller som bäst på att plocka ur motorn igen så vad som gått snett denna gången vet jag inte än.
  Nu till frågorna. Vad kan problemet med o-ringen förra gången vara? Kan man hämta hem sprängskisser på hur cylindern är monterad orginal, jag har kollat i Haynes men tycker inte jag ser så mycket.
  Tacksam för hjälp
  Bengt

  #117880
  97sonett
  Deltagare

  Låter som om det finns repor på ytan som o-ringen tätar emot, eller så har du monterat cylindern för långt ifrån tryckplattan så att cylindern trycks ut för långt och skadar o-ringen.

  #117881
  walle
  Deltagare

  har nya cylindrar att sälja hör av dig om det är intressant mvh niklas
  0738368638

  #117883
  bengt norell
  Deltagare

  97sonett:
  Jag tror att du kan ha rätt i att cylindern kanske inte är rätt monterad eller att den tvingas göra en för lång rörelse. Jag har monterat den mest på känn. Den sitter nu med ett spel på ca 5 mm mellan urtrampningslagret och solfjädrarna. Skall det inte vara någon returfjäder ? En sprängskiss eller likn. skulle vara toppen.

  Walle: Tack för erbjudandet jag återkommer när jag fått loss cylindern!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng