Slirande koppling eller fel på frihjulet?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Slirande koppling eller fel på frihjulet?

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-04-06 15:35.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21945

  janne l
  Deltagare

  För några dagar sedan märkte jag, att kraftöverföringen ”slirade” vid accceleration på 3:ans växel. Upprepades idag. Det kändes som om kopplingen inte tog riktigt och genom att lätta på gasen litet, fick jag åter fast förbindelse mellan motor och drivhjul. Aktuell diskussion på forumet här gör att jag misstänker att det i stället skulle kunna vara fel på frihjulet. Mitt problem upptäckte jag vid låst frihjul. Innan dess hade jag med inskjuten frihjulsspak och kallstart märkt, att frihjulet, tillfälligt, inte tog. Kan detta ge någon ledning till var felet ligger? Hoppas på kopplingsjustering, frihjulsreparation verkar dyrt och komplicerat … Mekar inte själv, tyvärr.
  Janne L (V4, -71)

  #155996

  vee-eight
  Deltagare

  Tja, det första man borde göra i ditt fall är ju att tvätta ur växellådan. Hur motsägelsefullt det än låter så behöver frihjulet fin ren olja för att funka som bäst. Töm ur lådan på olja, häll i dieselbränsle och låt stå en stund. Man kan försiktigt försiktigt dra runt växellådan per handkraft (antingen palla upp och vrida runt, eller för den orädde köra mkt försiktigt en liten bit) så att dieseln kommer åt. Töm ur dieseln och fyll på med billigare biltema växellådsolja, kör några mil och byt igen till ngt finare, typ Quaker State Quadralube.

  Jag hade samma problem som du och denna behandling funkade prima. Du skall givetvis kolla att kopplingsspel är som det skall och justera vid behov.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng