Sonett replika?

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonett replika?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-09-23 21:26.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13180

  robin t
  Deltagare

  Fick hem senaste Bilsport Retro idag, komplett med reportage ifrån Saabfestivalen och artikel om 99:an med våran egen ärade ordförande

  Den första bild som mötte mig i festivalatrikeln var innehöll bland annat en gul Sonett I med lite småskumma baklysen. Reg. numret syndes, så jag kollade upp den hos vägverket…en replika var det! Jag visste inte ens att det fanns några replikor. Den vill jag givetvis veta mer om! Ägaren råkar inte finnas här på forumet? Finns det fler bilder? Byggbilder kanske?

  #89030

  uffepuffe
  Deltagare

  bilen finns i trollhättan

  #89031

  Det har byggts två sådana; en röd och en gul. Ska försöka leta upp artiklar om dem. (Om ingen annan hinner före). Ett ämne som varit/är kontroversiellt. Efter dessa två kopior, har det sagts att formarna till karossen ska förstöras. Jag tycker det är tråkigt. Min dröm har alltid varit en replika av Saab Super Sport (Sonett I Saab 94), eftersom det det bara funnits en äkta (av de 6) bilar här hemma i Sverige som möjligen varit/är till salu (Jakfors), men då till ett pris som bara rika på andra sidan pölen har råd med.

  Jag vore intresserad av en ”kit-car” baserad på Sonett I. De två bilarna är byggda på 96-chassien som är starkt modifierade. Sedan har man vänt på drivlinan, så att motorn sitter bakom växellådan. Det medför att motorn måste rotera ”bakvänt”, Det är dock inget större problem med en tvåtaktare. Det blir att fixa lite med startmotor, generator och tändfördelare. Kul för den som är bevandrad på området.

  Åtrkommer!

  #89032

  jonlar
  Deltagare

  Det finns en trevlig tråd i det gamla forumet om detta.
  Den börjar visseligen med prat om den nya Sonetten det varit tal om,
  men sen glider den helt över i ur-sonettens tecken.

  Länk till den tråden i gamla forumet

  / Jonas, Göteborg
  ( Som VÄLDIGT gärna skulle ha en replica på Sonett 1)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng