Ställa Tändning

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Ställa Tändning

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2017-04-20 15:34.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #429202

    Robin Lautin
    Deltagare

    Hej tänkte kolla tändningen på v4an men då däck det upp ett problem, är väldigt ny på gammel bilar. Kollar med stroboskop och med Vacum påställningen får ja en indikation som är utanför skalan mot bränslepumpen. Men när jag plockar bort vacumslangen till fördelaren så får jag ingen indikation alls på lampan, men direkt när jag sätter tillbaka den igen och enligt vhb ska tändningen ställas med denna slang urkopplad. Stroboskopet är av Hella märke. Någon som har någon idé ?

    Saab 9-5 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2004 - Saab 96 v4 1975

    • Detta ämne redigerades 3 månader, 4 veckor sedan av .
    #429242

    Bengt Åkesson
    Deltagare

    Bränslepumpen?

    /B

    #429243

    Bengt Åkesson
    Deltagare

    Måla lite vitt på märkningarna på remskiva och motor så du ser dem lättare med stroboskoplampan.

    /B

    #429249

    hup213
    Deltagare

    Hej Robin! Ställer du på rätt cylinder? Skall göras på cyl 1, längst fram på höger sida motorn, sett i färdriktningen. Tändningen ställs vid kall motor, maxvarv 800, tänk på att remskivan snurrar moturs.

    Lycka till

    Pelle i Härnösand

    #429308

    Robin Lautin
    Deltagare

    hej ja jag ställer på rätt cylinder med ca 800varv och dragen och pluggad vacumpåställning. problemet är att jag inte riktigt får några (tändpulser) på 1ans tändkabel till sensorn på stroboskopet.
    Flyttar jag sensorn till 2ans tändkabel så funkar stroboskopet som vanligt, med snabba blinkningar. det konstiga är att jag kollade med en sån där tändningsprovare man kopplar mellan tändkabeln och stiftet på 1an, för att se att de e gnista där och det är det.
    Men otroligt oregelbunden indikering på stroboskoet och stundtals inte alls. det är kanske dags att byta allt i tändsystemet?

    Saab 9-5 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2004 - Saab 96 v4 1975

    • Det här svaret redigerades 3 månader, 3 veckor sedan av .
    #429315

    Bengt Åkesson
    Deltagare

    1ans kabel defekt?

    /B

    #429325

    Robin Lautin
    Deltagare

    Ja det lutar ju åt det. Men den verkar ge gnista, men kanske en dålig sådan? Får testa att byta å se om fenomenet följer med kabeln eller om de fortsätter på 1ans cyl.

    Tack för alla svar

    Saab 9-5 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2004 - Saab 96 v4 1975

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng