Start av motor 96:a TT?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Start av motor 96:a TT?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-09-28 20:08 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #463448
  Stefan
  Deltagare

  I somras köpte jag en 96f de Luxe från 1960. Den har varit avställd sedan 1987. Säljaren, som hade den kort tid och känner gubben som hade den innan, sa att den varit startad för några år sedan. Det är ju svårt att veta. Dock satt det ett modernt batteri i som hade frusit sönder.

  Nu till min fråga. Hur bör jag göra med motorn? Ska jag köra i bensin och olja i tändstiftshålen och dra runt den så ett par gånger under några dagar. Motorn går runt, det har jag känt. Efter att ha gjort detta och kollat att brytarna inte sitter fast samt rengjort förgasaren, finns det något som hindrar att jag provar starta? Det lär ju visa sig om den finns komponenter som inte fungerar. Eller bör jag kolla bränslepump m.m. innan?

  Tips mottages tacksamt!

  #463452
  marcus berger
  Deltagare

  Bränslepumpen ger ifrån sig ett tickande ljud om den fungerar. Du kan lossa slangen mellan pump och förgasare så ser du ju om bränsle pumpas fram. Glöm inte att lägga slangen i typ en flaska annars kan du få soppa i hela motorutrymmet.

  #463456
  Stefan
  Deltagare

  Tack, den ska jag test! Ska ju ändå inte köra med soppa från tanken utan från en dunk då jag inte vet status på tanken än. Generator och vattenpump tänkte jag att jag kan testa driva med en borrmaskin så ser jag om den pumpar samt om den ger någon spänning.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.